Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

Lisztesék a második helyen

2003.01.25. 18:58
Szombaton, átmeneti pihenő után, a 18. fordulóval folytatódtak a Bundesliga küzdelmei. A Hertha az utolsó percben szerzett góllal 2-1-re verte a bajnok Dortmundot, az első gólt Dárdai érte el. A Bremen ikszelt a Bielefeld ellen, a Schalke idegenben nyert. Érdekesség: a Leverkusen kivételével - a Cottbus hazai pályán ütötte ki - valamennyi csapat gólt lőtt.
A téli szünet a Hertha-Dortmund rangadóval indult a tavaszi szezon a Bundesligában. A berliniek igen fogadkoztak, mert ők is érezték, hogy a kilencedik hely nem a képességeiknek megfelelő.

Az élmezőny:
1. Bayern München 39 pont/17 mérkőzés
2. Werder Bremen 34
3. Borussia Dortmund 33
4. Schalke 04 31
5. Stuttgart 30
6. 1860 München 28
A Dortmund az előkészületi meccseken gyenge produkcióval rukkolt elő, és ezúttal sem remekelt, így pont nélkül távozott a fővárosból. Örömteli: Dárdai Pál lőtte az első gólját a kék-fehéreknek, amire a cseh óriás, Koller még válaszolt, Marcelinho utolsó percben lőtt góljára viszont már nem volt idő. Király remekül védett, a gárda egy helyet javított, és a nyolcadik.

Lisztes a hatvanadik percben állt be csereként a Bremenbe, és már akkor is 2-2-re állt a Bielefeld elleni hazai találkozó. A folytatásban a válogatott irányító sem tudott változást hozni a játékba, így egy ponttal kellett beérnie a Werdernek - jóllehet kétszer is vezettek előbb Skripnik majd Ailton révén -, ám a Dortmund vereségének köszönhetően már a másodikok.

A forduló legnagyobb kétségkívül a Leverkusen hazai sima veresége a Cottbustól. Az utolsó helyen álló vendégek Gebhardt, Topic és Juskowiak góljával verték a kieső zónához egyre veszélyesebben sodródó BL-csapatot.

Eredmények:
Hertha-Dortmund 2-1
Kaiserslautern-Stuttgart 1-2
Wolfsburg-Schalke 1-2
Bremen-Bielefeld 2-2
Hannover-Hamburger 2-2
Rostock-1860 München 1-4
Bochum-Nürnberg 2-1
Leverkusen-Cottbus 0-3
A nagymúltú 'Lautern hazai pályán kapott ki a Stuttgarttal szemben, mert Kuranyi és Balakov találataira csak Lokvenc volt képes válaszolni. A Schalke Wolfsburgban nyert, Kmetsch és Varela góljára a horvát Maric felelt.

A kisebbik müncheni csapat oktatta Schroth révén a hazai pályán játszó Rostockot, és kétség sem férhetett fölényes győzelméhez. A kieső helyen álló Hannoverben Bobic megint gólt lőtt, de a Hamburg egy pontot megmentett. Szabics jövőbeli csapata a Nürnberg 2-1-re veszített Bochumban, noha Cacau révén még vezettek, Christiansen és Freier tíz perc alatt fordított, így már az első félidőben kialakult a végeredmény.

A Bayern München-Borussia Mönchengladbach mérkőzést vasárnap játsszák. Az élcsoport állása: