Piroska
-2 °C
5 °C

Vereségével is első a Milan

2003.01.26. 23:28
Az olasz bajnokság 18. fordulója a római csapatok fekete napja volt, hiszen a Lazio és a Roma még gólt sem tudott lőni. Az Inter és a Juventus eközben simán nyert, a Milan azonban kikapott Udinében így szorosabb lett az élmezőny.
Rossz napok járnak mostanság az AS Romára, hiszen a legutóbbi hétvégén az Atalanta nyeretlenségi sorozata szakadt meg épp ellenük, majd egy héttel később az újonc - feljutása után még egyetlenszer sem győző - Como is begyűjtötte a pontokat Capello csapata ellen.

Az élmezőny:
1. AC Milan 39 pont (34-12)
2. Internazionale 39 (37-20)
3. Juventus 38
4. Lazio 36
5. Chievo 32
6. Udinese 29
A nyögvenyelős meccsen talán soha sem lett volna gól, ha Dellast nem állítják ki a Romából. Ám a védő tíz perccel a vége előtt kiszállt a folytatásból, a lelkes kiscsapat pedig Mucis és Carbone révén gyorsan ki is használta a létszámfölényt.

A Lazio csak tetézte a római csapatok vesszőfutását azáltal, hogy a Reggina ellen az Olimpiai Stadionban sem tudott pontot szerezni. A Veronától igazolt Bonazzoli kivégezte Mancini csapatát, amelyik a Chievo ellen kapott ki utoljára hazai pályán, még az első fordulóban.

Nem kápráztatta el híveit a Milan sem, amelyik az időközben az élbolyhoz csatlakozó Udinese vendége volt, és Pizarrónak köszönhetően pont nélkül távozott. A vörös-feketék képtelenek voltak kihasználni, hogy Sensini kiállítása miatt a hazaiak majd egy teljes félidőt emberhátrányban játszottak.

Eredmények:
Modena-Atalanta 0-2
Como-Roma 2-0
Lazio-Reggina 0-1
Bologna-Torino 2-2
Brescia-Parma 1-1
Internazionale-Empoli 3-0
Juventus-Piacenza 2-0
Perugia-Chievo 1-0
Udinese-Milan 1-0
Az Internazionale és a Juventus eközben simán nyert. Vieri újra jó formában volt, és a második féldiőben röpke húsz perc alatt hármat hintett az Empolinak, míg Torinóban Del Piero és Nedved döntött a Piacenza ellen a pontok sorsáról. Nem meglepő, hogy góljaikat a pénteken elhunyt klubelnök, Gianni Agnellinek ajánlották.

A Bologna pontot mentett a kieső helyen álló Torino ellen, hiszen kétszer is hátrányba kerültek a Bikák ellen. A Bresciában Baggio egyenlítette ki a pármai Bonera találatát. A Perugia a Chievót verte, míg az Atalanta szurkolói boldogok lehetnek, hiszen ebben a szezonban még nem fordult elő velük, hogy kétszer egymás után nyerjen a csapatuk. Most a Modena otthonából távoztak győztesen.