Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Király eksztázisban, Dárdai a forduló válogatottjában

2003.01.27. 23:34
Dárdai Pál a Bayern München és a Leverkusen után a harmadik nagycsapatnak, a Dortmundnak is gólt lőtt, és beválasztották a forduló válogatottjába.
Dárdai Pál a neves csapatok ellen általában kiváló teljesítményt nyújt. A Hertha tavaly az ő találataival verte meg egy hónapon belül a Bayern Münchent, és a Bayer Leverkusent is. A magyar válogatott középpályása a hétvégén a Dortmund ellen szerzezte meg a berliniek vezető gólját, miután egy visszagurított labdát, tizenkét méterről egészen precízen helyezett a bal alsó sarokba.

Király magán kívül

Dárdainak volt még néhány lövése, amikből szintén könnyen gól lehetett volna, közben pedig remekül semlegesítette Rosickyt is. A Kicker című tekintélyes német sportmagazin beválasztotta a forduló válogatottjába. Tudósításában a lap Király Gábor nagyszerű védéseit is kiemeli, és arról sem feledkezik meg, hogy a magyar kapus őrjöngve, eksztázisban futott Dárdai gólja után tiszteletköröket.

Cikkükben megemlítik Marcelinhót is, aki a kilencvenedik percben döntötte el a pontok sorsát, majd levetette a cipőjét. "nagy nyomás alatt játszó csapat tagjai tudnak csak ilyen önfeledten, magukról megfeledkezve örülni egy fontos győzelemnek" - értékelnek. A nyáron a támadások kereszttüzébe került frissen igazolt edző, Huub Stevens kifejti, hogy ez csak az első lépés volt a felfelé vezető úton, mert továbbra is a nemzetközi kupás helyezések elérése a cél, jóllehet az őszt csak a kilencedik helyen zárta a berlini társulat.c (Az ötödik Schalkétól mindössze öt pont választja el a fővárosiakat.)

Dárdai szabadabban játszhatott

A Hertha hagyományosan jobb tavaszt szokott produkálni, és ez reményt adhat a csapat szurkolóinak. A gárda egyébként új játékrendszert próbált ki, Dárdai is sokkal szabadabban játszhatott, így érkezhetett többször is veszélyesen a kapu elé.

Szabics: egy vetélytárssal kevesebb

Közvetve magyar érdekeltségű - hír még a Bundesligában, hogy a nyártól a Nürnberg barzil csatára, a hétvégén is eredményes Cacau a Stuttgartban folytatja. Cacau Szabics Imre első számú riválisa lehetett volna Nürnbergben, az a tény viszont aggodalomra adhat okot, hogy a 16 millió eurós adóssággal rendelkező svábok nagyobb perspektívát kínáltak a támadónak.