Piroska
-11 °C
-2 °C

Felgyújtották az öngólt szerző játékos autóját

2003.01.27. 17:50
Sportkocsijával fizetett öngóljáért a Cagliari játékosa, Grassadonia, igaz olcsón megúszta a kolumbiai Escobasrhoz képest, akit nyolc éve lelőtték "bűnéért".
A rendőrség szerint a szurkolók gyújtották fel a Cagliari játékosának, Gianluca Grassadoniának az autóját, aki vasárnap öngólt lőtt a Venezia elleni olasz második vonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

Grassadonia lőtte a harmadikat

Grassadonia a meccs után az otthonául szolgáló szálloda előtt parkolt, pihenni tért, és mire felébredt, a kocsija már porig égett. Csak a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy a közelben álló többi járműben nem esett komolyabb kár.

A tavaly az élvonalból kiesett, jelenleg tizenharmadik Venezia 3-0-ra nyert a vendég, kilencedik helyen álló Cagliari ellen. Grassadonia a 39. percben szerezte a találkozó végeredményét talán végképp eldöntő harmadik gólt.

Escobar az életével fizetett hibájáért

A harmincegy éves védő '98 óta a Cagliari játékosa, a Salernitanától igazolták le, és megvétele után két évet még az élvonalban is játszott. Klubjához hű maradt, a másodosztályba is elkísérte az együttest.

Öngólt szerző játékos járt már ennél sokkal szerencsétlenebbül is, a '94-es világbajnokságon a saját kapujába találó Andres Escobart miután hazatért Kolumbiába kivégezte egy feldühödött drukker. A nagy reményekkel, Pelé szerint a végső győzelemre is esélyes Kolumbia akkor három ponttal - negyedikként - távozott az Egyesült Államokból, és Escobar épp a hazaiak ellen ért rosszul a labdához.