Klaudia
-4 °C
2 °C

Fotósnak álcázta magát az edzőnek kinevezett elnök

2003.01.27. 11:41
Megvan a megoldás Mezey György "kicselezésére". Akinek nincs meg a megfelelő edzői papírja, akkreditáltassa magát fotósként, így végig a kispad mellett állhat. A kiskaput David Piterman találta meg, aki egyszemélyben a Racing Santander elnöke és edzője.
Két héten belül a spanyol labdarúgó-bajnokság egyik legérdekesebb egyinéségévé vált David Piterman. Az ukrán származású amerikai milliárdos január 15-én vásárolta meg a Racing Santandert, majd kinevezte magát vezetőedzőnek, vasárnap az Osasuna elleni bajnokira pedig fotósként akkreditáltatta magát.

A spanyol szövetség a megfelelő edzői képesítés hiányában nem járult hozzá, hogy Piterman leüljön a kispadra. A 39 éves volt válogatott távolugró először azzal kísérletezett, hogy szertárosként kerülhessen a pálya közelébe. Miután erre sem kapott engedélyt, a klub újságjának fotóriportereként kért - és kapott - bebocsátást.

Piterman a mérkőzés alatt a kispadtól néhány méterre állva - nyakában a sajtóakkreditálással, de fényképezőgép nélkül - osztogatta utasításait a játékosoknak. Az elnök-edző-fotós bemutatkozása azonban minden fáradozása és ötletessége ellenére sem sikerült jól, csapata idegenben 3-1-re kikapott az Osasunától, és a bajnokság 18. (azaz kieső) helyen áll.