Gusztáv
-4 °C
1 °C

Pisztollyal fenyegették meg a szövetségi kapitányt

2003.01.28. 13:24
Jugoszláviában egy szurkoló pisztollyal akarta rávenni a válogatott szövetségi kapitányát, hogy mondjon le posztjáról. De nem Dejan Savicevic eredményeit kifogásolta, hanem a kapitány montenegrói származását.
Dejan Saviceviccset, a jugoszláv válogatott szövetségi kapitányát kinevezése óta annak ellenére is több atrocitás is érte már, hogy csapata nagyszerű eredményeket érte el, Európa-bajnoki selejtezőn például döntetlent játszott Olaszországban.

A szurkolók egy része azonban nehezen nézi el neki montenegrói származását. Nem is olyan régen az autóján "álltak bosszút" a háborús sérelmekért - kiszúrták mind a négy kerekét -, majd rá egy napra már az élete forgott közvetlen veszélyben.

Egy szurkoló ugyanis azt követelte a Crvena Zvezda és a Milan egykori BL-győztes klasszisától, hogy mondjon le. Kérésének pedig azzal adott nyomatékot, hogy egy pisztolyt nyomott az Olaszországban egyszerűen csak Zseninek becézett sztár orra alá.

Szerencsére a környéken több normális szurkoló is volt, akiknek sikerült lefegyverezniük a felhevült drukkert. Az eset után a szövetség első embere Dragan "Pixi" Stojkovic, felhívásban kérte a szurkolókat, fékezzék indulataikat és hagyják Savicevicet dolgozni.