Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

A Debrecen nyerte a terembajnokságot

2003.02.02. 18:48
A Debrecen sikerével zárult a teremlabdarúgó bajnokság fináléja. A Loki a döntőben az MTK-t győzte le 2-0 arányban. Az előcsatározások során a hazai környezetben játszó debreceniek csak két döntetlenre voltak jók a Fradi és a Haladás ellen, az elődöntőben (a ZTE ellen) és a döntőben azonban már nyerni tudtak.
A-csoport:

A nagypályás bajnoki cím védője, a Zalaegerszeg lépett először a zsúfolásig megtelt Főnix-csarnokban pályára a kispályás döntőben. Urbánék ellenfele a REAC volt. A fővárosiaknak nem kezdődött jól a találkozó, hiszen Kenesei rögtön az első percben vezetéshez juttatta a zalaiakat. A találkozó folyamán nem látszott a két együttes közti osztálykülönbség és Bozsik Péter együttese csak az utolsó percben szerzett Csóka góllal biztosította be a győzelmét.

A csoport második összecsapásán a REAC úgy lépett pályára, hogy az MTK-t legalább három góllal kell megvernie, ha szeretne továbbjutni. Nos ez nem sikerült, hiszen Zavadszky már a találkozó elején vezetést szerzett és ezt még az első játékrészben Dragan tudta növelni. A fordulás után szépítettek a rákospalotaiak, de Czvitkovics gólja eldöntötte a találkozót.

A csoport "döntőjében" a zalaiak korán előnybe kerültek, ám Füzi ekkor még egalizálni tudta az eredményt. A folytatásban azonban a ZTE akarata érvényesült, és magabiztos győzelmet arattak.

B-csoport:

A másik csoport első mérkőzésén az első félidőben nem született gól, majd a második tizenkét perc elején a hazai környezetben játszó debreceniek szereztek vezetést, ám nem sokkal később Farkas révén egyenlítettek a szombathelyiek. A vége felé a Hali játékosai előtt adódott több helyzet, ám ezeket sorra elügyetlenkedték.

A folytatásban a zöld-fehérek párharcát Gera klasszisának köszönhetően a Fradi nyerte a Haladás ellenében. Azonban Garami József együttesének tagjai nem csak Gerának, hanem a játékvezetőnek is hálásak lehetnek, aki elnézte Lipcsei kezezését saját büntetőterületén belül.

A debreceniek úgy léptek pályára a Fradi ellen, hogy amennyiben kikapnak, még elődöntőt sem játszhatnak. Ennek ellenére a fővárosiak kezdtek aktívabban, és Gyepes révén előnybe is kerültek. A Loki nagy rohamokba kezdett, ám egyenlítenie csak az utolsó percekben sikerült Selymes révén.

Csoportmeccsek:
A-csoport:
ZTE - REAC 2-0 (1-0)
Gól: Kenesei, Csóka.
REAC - MTK 1-3 (0-2)
Gól: Györök, illetve: Zavadszky, Dragan, Czvitkovics.
MTK - ZTE 2-4 (1-1)
Gól: Füzi, Madar, illetve: Szamosi, Nagy L., Faragó, Józsi.

B-csoport:
DVSC - Haladás 1-1 (0-0) Gól: Kolbe, illetve: Farkas A.
Haladás - FTC 0-1 (0-0)
Gól: Gera.
FTC - DVSC 1-1 (1-0)
Gól: Gyepes, illetve: Selymes

Elődöntők:

Az első elődöntő első félidejében a Zalaegerszeg Vincze Ottó parádés szabadrúgásgóljával került előnybe, egy roppant indulatos találkozón. A második játékrészben a Debrecen mindent megtett az egyenlítésért és ez Hanák révén sikerült is neki. Mindkét gárda nyíltan támadott a döntőbe jutást jelentő gól reményében, és ez végül egy perccel a lefújás előtt a debrecenieknek sikerült.

A másik elődöntőben a "Várszagi-csapatok" találkoztak és az első játékrészben Füzi illetve Szili révén csak kapufákig jutottak a felek. Andronic ugyan a kapuba talált, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot, lévén a rendes játékidő letelte után született. A második félidőben az MTK jóval többet bírtokolta a labdát, ám a félidő közepén mégis a Fradi szerzett vezetést. Ezt nem sokkal később Zavadszky tette semmissé, majd még ugyanebben a percben Rednic a vezetést is megszerezte a kék-fehéreknek.

Elődöntők:
Debrecen - ZTE 2-1 (0-1)
Gól: Hanák, Kolbe, illetve Vincze O.
Ferencváros - MTK 1-2 (0-0)
Gól: Balog, illetve: Zavadszky, Rednic

A döntőben az MTK sokkal aktívabban játszott ellenfelénél, ám a legnagyobb ziccereket is elkposkázták Zavadszkyék. Az első félidő nem hozott gólt és a folytatásban is a kék-fehérek álltak közelebb hozzá, ám ahogy ez lenni szokott, a Debrecen szerezte meg a vezetést. A folytatásban a fővárosiak mindent megtettek az egyenlítésért, de ez nem sikerült nekik. (Itt kell megjegyezni, hogy a játékvezetők most sem bírták ki, hogy ne beszéljenek róluk, hiszen Madart az utolsó percben állították ki - a kispadról.) A lefújás előtt pár másodperccel aztán Andorka a nap talán leglátványosabb góljával biztosította be a győzelmet a debrecenieknek.

A döntőben:
Debrecen - MTK 2-0 (0-0)
Gól: Kolbe, Andorka


  • Eladnék
  • Hírek