Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Szabics a kocsmázás áldozata

2003.02.03. 15:44
A Nürnberg menedzsere, Edgar Geenen a tehetetlen és problémás osztrákokat okolja azért, mert Szabicsot nem sikerült már a téli szünetben a Bundesligába vinnie.
A január 31-i átigazolási zárónap előtt kevéssel vetette fel a Nürnberg vezetése, hogy a nyártól a csapathoz kerülő Szabics Imre már a télen tegye át székhelyét Németországba. A graziak azonban visszautasították Nürnberg menedzserének, Edgar Geenennek ajánlatát.

A Nürnberg nehézségekkel küszködik

A Sturm Grazban nagyszerű szezont záró Szabics Imréről január elején derült ki, hogy nem az osztrákokkal képzeli el a jövőjét, és hogy feltehetően a Bundesligába igazol. Az utánpótlás válogatott támadó így hosszú idő után az első magyar játékos lehetett volna, aki nem az utolsó pillanatban szerződtetett vészmegoldásként kerül valamelyik élbajnokságba, hanem előre vannak ajánlatai.

Szabicsnak nyáron lejár ausztriai szerződése, ezért a 2003-as őszi idényre már szabadon (átigazolási díj nélkül) leigazolható. A huszonegy éves játékos végül elfogadta a németek ajánlatát, és 2006-ig kötelezte el magát a Nürnberghez. A menedzser: A kocsmázáson és a síelésen kívül minden más problémás

A Nürnberg a Bundesliga két tavaszi fordulójában két vereséget szenvedett - legutóbb hazai pályán kapott ki a Rostocktól -, így már csak két pont az előnye a legjobb kieső Mönchengladbach-hal szemben. Tetézte a gondokat, hogy a brazil Cacaut leszerződtette a Stuttgart.

Így került előtérbe Szabics gyors átigazolása, akit Cacau helyén vethetne be a Nürnberg, és Edgar Geenen ekkor már fizetni is hajlandó lett volna, ha már fél évvel előbb foglalkoztathatják a magyar támadót. Az osztrákok azonban hajthatatlanok voltak, és nem engedték el Szabicsot. "Az osztrákokkal jól lehet kocsmázni és síelni, minden más már problémás velük" - mondta elkeseredetten Geenen.

Mindenesetre, Ha a Nürnberg képetelen lesz kikerülni a hullámvölgyből, akkor önnyedén kieshet a Bundesliga első osztályából, ami Szabics számára nyilván a lehető legrosszabb helyzet lenne.