Auguszta
-3 °C
2 °C

150 milliós kártérítés a kamu-orgiáért

2003.02.10. 17:18
A Telemadrid televíziós csatorna nem tudta igazolni korábbi állítását, miszerint szexpartival készült a Barcelona a tavalyi Vallecano elleni elveszített bajnokira. A hírbe hozott öt játékos - Kluivert, Cocu, Dani, Gabri és Gerad Lopez - 600 ezer eurós elégtételt kapott.
Tavaly januárban nagy vihart váltott ki, hogy a Barcelona öt játékosa egy szexpartival készült a soron következő bajnoki meccsére. A katalán együttes miután kikerült a hullámvölgyből, az utolsó helyen álló - később bennmaradó - Vallecano ellen 2-1-re veszített. A Telemadrid csatorna ekkor tudni vélte, hogy az éjszakázás vezetett a kínos fiaskóhoz.

Állítólagos orgia

Részletekkel is szolgáltak: három spanyol és két holland futballista mulatott prostituáltakkal. (A két holland, Kluivert valamint Cocu volt, míg a három spanyol: Gabri, Dani és Gerard Lopez.) A 4800 eurós - majd' egymillió kétszázezer forintos - számlát az egyik játékos hitelkártyájával egyenlítették ki.

A Marca című lap még tovább ment: megjelentetett ugyanis egy fényképet arról a szállodaszobáról, ahol állítólag az orgia volt, a képaláírás pedig így fogalmazott: "itt melegített a fél barcelonai csapat az utolsó helyezett elleni mérkőzésre".

150 millió forintba került a valótlanság

Ezek után az AS arról számolt be, hogy a klub magándetektíveket fogadott fel, akiknek a futballisták éjszakai kilengéseiről kell jelenteniük.

A Barcelona vezetése és az érintett játékosok azonnal jelezték, hogy helyreigazítást követelnek. A felek végül pereskedni kezdtek, és a bíróság 600 ezer eurós - közel 150 millió forintos - kártérítés megfizetésére kötelezte a Telemadrid tévécsatornát, mert a híreszteléseiket nem tudták megalapozottan igazolni.