Benedek
-5 °C
5 °C

Nyolc futballistát vádolnak bundázással

2003.02.11. 15:03
Szingapúrban öthónapos börtönbüntetést kapott a legutóbb bundázáson ért két játékos, de a hatalmas nyereség miatt újabb próbálkozók vannak.
Mérkőzések eladásával és illegális fogadásokkal vádol nyolc - köztük egy válogatott - labdarúgót a szingapúri szövetség, s nyomozást rendelt el az ügyben.

A hatalmas nyeremények ösztönzik a csalásokat

A tavalyi bajnokság gyanúsan nagy gólkülönbségű eredményei mögött már régóta bundát sejtettek az illetékesek, ám eddig senkit nem tudtak vád alá helyezni.

Az ázsiai országban szinte egyedülálló szigorral sújtanak le a csalókra, és minden eszközzel megpróbálják visszaszorítani a hatalmas nyeremények miatt egyre sűrűbben előforduló csalásokat, így valószínűleg a mostani ügyben is súlyos büntetések várhatóak.

Máltára és Új-Zélandra szerződött a két büntetett

Az ausztrál Mirko Juriljt, s a német Lutz Pfannenstielt a Sembawang FC egykori idegenlégiósait 2001 januárjában öthónapos börtönbüntetésre ítélték, mert tízezer dollárt fogadtak el egy bukmékertől, majd végleg eltiltották őket, így többé nem futballozhatnak az országban.

Pályafutásukat azonban ettől az eseménytől függetlenül folytathatták. Jurilj Máltára szerződött, a Pieta csapatához, amelyik jelenleg ötödik a máltai bajnokságban. (Jurilj kulcsembernek számít az igen gyenge színvonalú pontvadászatban.) A 32 éves kapus, Pfannenstiel Új-Zélandra, a Dunedin Technical együtteséhez szegődött.