Magyarország-Bulgária 0-1 (félbeszakadt)

2003.02.12. 17:25
A magyar válogatott idei első mérkőzésére Cipruson került sor arra számítva, hogy a napfényes szigeten ideális körülmények várják majd a csapatunkat. Nem így történt, szakadt az eső, orkánszerű szél volt, a himnuszok is elmaradtak. Az első félidőre ettől függetlenül még sor került, a másodikra azonban már nem, így esély sem volt Jankovics góljának kiegyenlítésére.
A lengyelek elleni március végi sorsdöntő Eb-selejtező előtt már nem lép pályára magyar csapat, és a találkozó előtt több játékos is kiemelte, ezért különösen fontos ez a meccs. Nem véletlen, hogy a legerősebb gárda vette fel a küzdelmet. Többen elismerték azt is, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, a legtöbb válogatottsággal rendelkező Lipcsei egyenesen kijelentette: a tétmeccsek hiánya miatt a döntetlen is bravúrnak számítana.

Jól kezdett a magyar csapat, de komoly helyzetig nem jutott

Igaz, hogy magyaros, egyszersmind "lipcseis" szokásként hozzátette, hogy ettől függetlenül győzni szeretnének Larnacában. A többiek csatlakoztak a fradista középpályáshoz - "jobb erőkből áll az ellenfél", papíron jobbak", satöbbi -, de a svéd meccset kezdték emlegetni. Amelyiken, ugye, esélytelenül is sikerült pontot szerezni Stockholmban. Körülbelül ilyen hangulatban készült a tizenegy a bolgárok ellen, akiknél a Leverkusen gólvágója, Berbatov mégsem vállalta a játékot. (A stuttgarti Balakov játékáról szó sem volt.)

A szakadó esőben és viharos szélben - a körülmények miatt tíz perccel rövidebb lett az olimpiai csapat meccse - a mieink kezdtek aktívabban, Tököli elől azonban tisztázott a bolgár kapus, Dárdai lövését blokkolták, majd Kenesei szögletét a gólvonalról ütötte ki Zdravkov kapus. A feléledő bolgárok első két támadásánál Dragóner jól helyezkedett, és felszabadított, Petrov lövését pedig Király fogta biztosan.

Jankovics tíz perccel az első félidő előtt betalált

Az első negyedóra végére kiegyenlítetté vált a játék, aztán unalmas percek következtek, amelyekben többnyire a bolgárok birtokolták többet a labdát. Az első félóra zárásaként ismét villant Tököli, és tizennyolc méteres lövése alig kerülte el a kaput.

Öt percre rá vezetéshez jutott az ellenfél. Egy gyors szabadrúgás után a Dinamo Kijev légiósa, Pejev belőtt labdájára Jankovics érkezett, aki miután megszelidítette a labdát, Király mellett higgadtan a kapuba továbbított. A folytatásban még inkább irreálissá, teljesen alkalmatlanná vált a pálya talaja, és a két szövetség elnöke valamint a játékvezető úgy döntött: nincs értelme annak, hogy lejátsszák a második negyvenöt percet.

Macedóniában a köd miatt nem játszották le a második félidőt

A közelmúltban Macedóniában a köd miatt ért egy félidő után véget a magyar csapat meccse, azt Fehér Miklós találatával megnyerte a csapat 1-0-ra. Azt egyelőre még nem tudni, hogy ez a meccs beszámít-e a hivatalos találkozók közé, hiszen a két szövetségnek kell megállapodnia erről.

Gellei Imre szövetségi kapitány sajnálta a történteket, és kiemelte a meccs tanúságát, miszerint mindig figyelni kell, még akkor is, hogy ha a szabályokkal ellentétben mozgó labdát lőnek középre - szabadrúgásból. Ezek után kiemelte játékosai küzdőképességét, és azt is, hogy a futballhoz nem sok köze volt a félidőnek.

Jegyzőkönyv:
Bulgária-Magyarország 1-0, félidő
Larnaca, Ammohosztosz-stadion, 200 néző, V: Kosztasz Teodotu (ciprusi)
Gólszerző: Jankovic (35.)
Sárga lap: Kisisev (32.)
Bulgária: Zdravkov - Kisisev, Zagorcsics, Pazsin, I. Petkov - Borimirov, M. Petkov, Peev, Jankovics - Todorov, M. Petrov
Magyarország: Király - Urbán, Dragóner, Gyepes - Fehér Cs., Lisztes, Lipcsei, Dárdai, Lőw - Tököli, Kenesei

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla