Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ronaldo: Zidane a legjobb

2003.02.12. 13:40
A tavalyi év legjobbjának választott brazil Ronaldo szerint jelenleg a francia Zinedine Zidane a legjobb futballista a földön. A két klasszis jelenleg egy csapatban - Real Madrid - játszik, olyan társakkal, mint Raul, Figo vagy éppen Roberto Carlos. Van edző, aki ne akarna egy ilyen sztáralakulat edzője lenni? Nos jelenleg úgy tűnik a német Ottmar Hitzfeld nem kér sem a Realból, sem a Barcelonából, ugyanis mindkét gárda közeledését visszautasította.
Noha a szakemberek és az újságírók szavazatai alapján is a brazil Ronaldot választották a tavalyi év legjobbjának, a Fenomeno becenévre hallgató sztár szerint van nála jobb futballista is. A Real Madrid brazil világbajnoka szerint ugyanis csapattársa, a francia Zinedine Zidane a világ legjobb futballistája.

- Az ő játéka tetszik leginkább. Ő a Real agya, minden labda rajta keresztül kerül előre, ő diktálja ugyanis a csapat ritmusát. Sokat köszönhetünk neki - fogalmazott a kiváló támadó.

A dicséret már csak azért is megtisztelő lehet az ugyancsak világbajnok, s kontinenselső francia számára, mert Ronaldo éppen őt megelőzve végzett az élen. Az elmúlt fordulóban "természetesen" mindketten betaláltak a Betis kapujába, mellettük még olyan gólszerzői voltak a királyi gárdának, mint Figo és Raul. . .

Hitzfeld nem akar Spanyolországba szerződni

Az ilyen sztárokat felvonultató csapatnak nem akar az edzője lenni Ottmar Hitzfeld. Német lapértesülések szerint a Dortmund egykori és a Bayern München jelenlegi trénerét ugyanis szívesen látná a kispadján a két legnagyobb spanyol klub, a Real Madrid és a Barcelona is.

"Elismerem, megkerestek Spanyolországból. Most viszont még nincs szándékomban távozni, így elutasítottam az ajánlatokat" - reagált a bajorok svájci vezetőedzője a Sport-Bild megkeresésére.

A hír már csak azért is érdekes, hiszen Florentino Perez, a Real klubelnöke néhány hete kijelentette, hogy két évvel meg akarják hosszabbítani Vicente del Bosque kontraktusát. A tréner 1999. november 17-e óta ül a madridiak kispadján, azóta többek között két BL-győzelem fűződik a nevéhez.

Igaz BL-győzelemnek Hitzfeld sincs híján, hiszen 1997-ben a Dortmunddal (a Juventus ellenében), míg 2001-ben a Bayernnel (a Valencia ellen) diadalmaskodott a legrangosabb európai kupában. Müncheni szerződése jövőre jár le.