Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Egymillió dollár a döntetlenért

2003.02.13. 12:40
A szerdai válogatott meccsdömping egyik legnagyobb meglepetése a világbajnoki címvédő brazil válogatott gól nélküli döntetlenje volt Kínában, jóllehet a világbajnokságon sima négygólos győzelmet arattak. Parreira kapitány bemutatkozásán a dél-amerikai sztárok még a kilátástalanul játszó kínai "tanoncokat" is alulmúlták.
A brazil sajtó véleménye egyöntetű: az ötszörös világbajnok labdarúgó-válogatott csalódást okozott, mert minden elképzelés nélkül játszott a Kína elleni barátságos találkozón szerdán Kuangcsouban. A lapszemléből kitűnik: azért érdemes volt lejátszani a találkozót.

Folha do Brasil: "Vereséggel felérő gólnélküli döntetlen. Szinte hihetetlen, hogy az a csapat, amely tavaly nyáron világbajnokságot nyert, ilyen halvány teljesítményt nyújt. A kínaiak nagyon gyengén futballoztak, mi pedig még rosszabbak voltunk. Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány bemutatkozása jobban is sikerülhetett volna. Helyenként úgy tűnt, mintha a játékosainkat egyáltalán nem érdekelte volna, mi történik a pályán: unottak és közönyösek voltak."

O,Globo: "A házigazdák jóval veszélyesebben támadtak, mint a világbajnok gárda, Rivaldóval, Ronaldóval és Ronaldinhóval. A mérkőzés legjobbja a kínai Szun volt, s ez mindent elmond erről a meccsről."

Agencia Estado: "Az egész csak arra volt jó, hogy a szövetség bezsebeljen egymillió dollárt."
Lance: "Felejtsük el minél előbb."  • Vennék
  • Hírek