Taksony
-2 °C
3 °C

Manchesteri örömök és bánatok

2003.02.14. 16:50
A Manchester United labdarúgócsapata minden bizonnyal kénytelen lesz nélkülözni Ryan Giggs és Juan Sebastian Veron játékát a szombati Arsenal elleni F.A.Kupa nyolcaddöntőn. Pályára léphet viszont Roy Keane, akit nem perel be a Manchester City, pedig annak játékosát - mint később elismerte szándékosan - úgy lerúgta, hogy két év alatt nem tudott teljesen felépülni.
Noha az angol közvélemény még mindig a szerdai ausztráloktól hazai pályán elszenvedett kétgólos vereségen rágódik, azért fél szemmel már a szombati F.A. Kupa nyolcaddöntők csúcsrangadójára a Manchester United-Arsenal összecsapásra is figyel.

Giggs és Veron nélkül a csúcsrangadón

A manchesteriek gondjait növeli, hogy Ryan Giggsnek, a csapat klasszisának sérülése nem jött rendbe, így kénytelen lesz kihagyni a szuperrangadót. A walesi szélső még a múlt hét végén, a városi rangadón szenvedett izomhúzódást, ezért szerdán a válogatottban sem léphetett pályára.

Sérülése szépen javult, de Sir Alex Ferguson, a manchesteriek vezetőedzője nem kockáztatja meg szereplését, így minden bizonnyal Nicky Butt-tal, vagy Phil Neville-lel helyettesíti majd 29 éves kulcsjátékosát. Ferguson gondjait növeli, hogy Giggs mellett minden bizonnyal az argentin Juan Sebastian Veron sem léphet pályára a találkozón.

- Bosszant a dolog, mert nem elég, hogy Juan majdnem végigjátszotta szerdán a hollandok elleni mérkőzést, még lábsérülést is szenvedett. Remélem, hogy meggyógyul, mert fontos szerep vár rá - mondta a manchesteriek vezetőedzője.

Keane megúszhatja ámokfutását

Ugyanakkor van örülnivalója is a Bajnokok Ligája 1999-es győztesének, hiszen a másik manchesteri alakulat vezetősége nem perli be Roy Keane-t. Ez a legjobban minden bizonnyal Alf Inge Haaland-ot a City norvég légiósát sokkolta.

A kisebbik manchesteri csapat azért akart bírósághoz fordulni, mert városi riválisa, a Manchester United ír csapatkapitánya önéletrajzi könyvében elismerte: 2001 áprilisában bosszúból, szándékosan rúgta le 30 esztendős középpályását. A válogatottságtól a napokban visszavonult klasszis ezzel vett elégtételt egy három évvel korábbi szabálytalanságért, aminek következménye számára többhónapos kényszerpihenőt jelentett.

- Ez egyszerűen hihetetlen, már saját egyesületem sem áll ki mellettem - adott hangot elkeseredésének a norvég játékos.

Keane belépője - amiért egyébként kiállították - olyan durva volt, hogy Haaland azóta állandó térdszalag-problémákkal küszködik, s emiatt csak ritkán játszik együttesében. A City-vezetők azzal indokolták visszalépésüket, hogy túl sokáig tartana érvényt szerezni az igazuknak. Haaland egyesületével ellentétben nem vonja vissza keresetét, így a botrányairól is elhíresült Keane nem ússza meg az ügyet bírósági eljárás nélkül