Tekla
5 °C
19 °C

Kirúgta férjét a csapat éléről

2003.02.17. 12:44
Az izraeli harmadosztályban szereplő Hapoel Naharija elnöke - aki nem mellékesen nő - kirúgta a csapat vezető edzőjét, aki nem mellékesen a férje volt.
Ha nem megy egy csapatnak, az esetek többségében a klub elöljárója meneszti a csapat edzőjét. Ez Magyarországon szinte havonta megtörténik, de nálunk sokkal fejlettebb futballkultúrával rendelkező országokban sincs ez másként.

A legfrissebb példa éppen Németországban esett meg, ahol a tavaly még az év edzőjének választott és a Bayer Leverkusennel a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelő Klaus Toppmöllert rúgták ki páros lábbal. Azonban ami Izraelben történt, arra valószínűleg még nem volt példa.

A harmadosztályban szereplő Hapoel Naharija elnöknője, Ilana Schafer elbocsátotta a csapat vezetőedzőjét. Ez még nem is lenne meglepő, de tette mindezt családi körben, reggelizés közben. A csapat vezetőedzője ugyanis a saját férje volt.

A férj ennek ellenére nem tört le, mint elmondta erre az asszonynak minden joga megvolt. Hozzátette még, az eset nem befolyásolja a családi békét, hiszen a pályán az asszonyé, otthon azonban az övé a vezető szerep.