Erik, Alexandra
EUR 383,26 Ft
USD 365,30 Ft
9 °C
23 °C

Rivaldo visszavágyik Barcelonába

2003.02.17. 09:44
Noha Rivaldo az AC Milan brazil sztárja az elmúlt fordulóban fontos gólt szerzett csapatában, mégis visszavágyik előző klubjához, a Barcelonához. Azonban nem játékosként és nem mostanában. A tavalyi vb egyik legjobbja a 2006-os világbajnokság után edzőként kívánja segíteni a szebb napokat is megélt katalán együttest.
Portugál lapértesülés szerint Rivaldo, az AC Milan vb-aranyérmes brazil labdarúgója szívesen visszatérne Barcelonába, de nem játékosnak. A játékos a következő, 2006-os világbajnokság után kívánja befejezni játékos pályafutását, és ezután szívesen átvenné a Barca szakmai munkájának irányítását.

"Pályafutásom befejezése után szívesen dolgoznék, talán edzőként is a katalán csapatnál - mondta az A Bola című portugál lapnak a 30 éves futballista. - Csodálatos öt évet töltöttem Barcelonában, s visszahúz a szívem. Sok barátom van ott. A szurkolók imádják és értik is a labdarúgást. Egyébként nagyon szeretnék még játszani a 2006-os világbajnokságon, utána azonban visszavonulok, s ha hívnak, örömmel segíteném egykori csapatomat."

Az FC Barcelona július 21-én közös megegyezéssel bontotta fel a dél-amerikai csillag szerződését, aki ezt követően három évre írt alá az AC Milanhoz. A játékos sorsa azután pecsételődött meg Barcelonában, hogy az egykori vezetőedző, Louis van Gaal visszatért.

A két rendkívül határozott egyéniség kapcsolata még a holland tréner korábbi spanyolországi ténykedése alatt romlott meg. A gyenge eredmények miatt január 31-én van Gaal helyett a szerb Radomir Antic lett a vezetőedző.

Rivaldo 1997-ben, a Deportivo La Corunától érkezett Barcelonába, s az első két szezonban bajnoki címhez segítette az együttest.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek