Erik, Alexandra
EUR 383,24 Ft
USD 365,01 Ft
9 °C
23 °C

A Bayern München titkos megállapodása

2003.02.20. 13:45
A legnagyobb német futballklub három éven keresztül titkos együttműködési szerződésben állt a Kirch-médiacsoporttal. Az üzlet értelmében a klub 40 millió márkát kapott a cégtől. A többi egyesület természetesen óriási felháborodásának adott hangot.
A Bayern München 1999-től 2002-ig egy titkos megállapodás értelmében 40 millió márkát kapott a Kirch-médiacsoporttól. A klub elismerte, hogy létezik a szerződés, amely óriási visszhangot keltett a Bundesligában, s a Német Labdarúgó Liga vizsgálatot indított az ügyben.

- Ebben a kontraktusban, ahogy a többi klubnál is szokás, a különböző marketingjogok értékesítésének kérdését szabályoztuk - magyarázkodott szűkszavúan a Bayern München.

A "manager magazin" című lap szerint a szerződés értelmében a Kirch az első három évre 30 milliót fizet a leggazdagabb német egyesületnek, ez az összeg a 2003-2004-es idénytől 50 millióra emelkedik.

"Valójában azonban 40 millió márka kifizetése történt meg 2002-ig" - írta a lap.

Szakértők állítják: elképzelhető, hogy kenőpénzről van szó. A Bundesliga első- és másodosztályú találkozóinak közvetítési jogait birtokló Kirch médiacsoport ugyanis tavaly április 8-án csődöt jelentett. Ennek ellenére - újjáalakulva - júniusban újabb szerződést között a ligával, ennek értelmében a jelenlegi és a következő idényre 290-290 millió eurót fizet, sőt, újabb két szezonra elővásárlási joga is van. A Bayernnek juttatott összeggel a Kirch biztosította magának, hogy a müncheniek kiálljanak mellette.

A szerződést többek között Uli Hoeness, a Bayern menedzsere írta alá.
- Ki fogjuk vizsgálni, pontosan mit tartalmaz ez a dokumentum - nyilatkozott a nagy port felvert esetről Michael Pfad, a DFL ügyvezetője. - Arra is fényt kell derítenünk, hogy ezzel a titkos kontraktussal ért-e kár a ligát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek