Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Botrányos hétvége az olasz fociban

2003.02.25. 13:08
Noha mindenki a szombati Torino-Milan meccsen kirobbant botránnyal van elfoglalva, a hétvégén az olasz labdarúgó bajnokságok majd minden szintjén akadt kisebb-nagyobb rendbontás.
A Milan torinói fellépése a 64. percben szakadt félbe, miután a hazai szimpatizánsok nehezen viselték csapatuk gyalázatos játékát, melynek következtében a vendégek ekkor már 3-0 arányban vezettek. Nemtetszésüknek hangot adva üvegeket és székeket dobáltak be a pályára. Azonban még ez sem volt elég, egy menekülőkaput betörve a pályát övező futópályára is bementek, ahol szembeszálltak a rohamrendőrökkel.

A rend őrei bevetették a könnygázt, a játékvezető pedig ekkor látta jobbnak lefújni a találkozót. Az esetben hét rendőr sérült meg könnyebben, három szurkolót tartóztattak le, a többi "szurkoló" videóról történő azonosítása még tart.

A felmérések szerint a városi tulajdonban lévő Delle Alpi-stadionban több mint 30 ezer euró kár keletkezett, az őrjöngő szurkolók 853 széket törtek pozdorjává. A torinói önkormányzat a csapaton akarja behajtani az összeget. Az eset után a Torinot öt hazai mérkőzéstől tiltják el.

Az alacsonyabb osztályokban sem telt el balhé nélkül a hétvége. A Serie B-ben az Ancona-Vicenza találkozón a vendégszurkolók petárdákat dobáltak a játéktérre, minek következtében két játékos is megsérült.

Azonban hiába módosították tavaly a huliganizmus elleni törvényt, a negyedik osztályban, a Serie D-ben is rendbontás történt, a legsúlyosabb következménnyel. A Casertana-Calvanese "rangadón" egy rendőr szintén petárdától vakult meg amikor azt a pálya mellé dobták és pont mellette robbant fel.