Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Fölényes Roma-győzelem Valenciában

2003.02.26. 20:51
A Bajnokok Ligája második csoportkörének negyedik játéknapján először kapott ki hazai pályán a Valencia, a Roma tizenkét perc alatt rámolt be hármat a spanyoloknak. Az Ajax gól nélkül zárt az Arsenallal szemben. A Barcelona kilenc zsinórban nyert meccs után pontot veszített, az Inter otthonában ikszelt. A Newcastle hozta a kötelező feladatot, legyőzte a Leverkusent, így a tavalyi döntős kiesett.
A-csoport: Shearer mesterhármasa döntött Newcastle-ben

A Barcelona az első körben mind a hat találkozóján diadalmaskodott, a második körben sem veszített még eddig pontot, a múlt héten oktatta az Inter védőit. A milánóiak persze visszavágásra készültek, ám nehezítette a dolgukat, hogy Vieri mellett a sérülések és Recoba eltiltása miatt Kallon kapott helyet.

Az Inter szenvedett, a sierra leone-i támadót tíz perccel a félidő vége előtt lecserélte Cúper, de a folytatásban sem kapott igazi lendületet a csapat. A Barca aktív volt, a kapu előtt azonban nem volt szerencséje, Rochemback lövése centikkel ment fölé. A fordulás után mozgósította energiáit az Inter, ám mindez csak arra volt elég, hogy helyzeteket teremtsen, a góltól igen távol voltak, igaz Vieri lesgólt szerzett.

A Newcastle magabiztosan verte a romokban heverő védelemmel felálló Leverkusent, így kétségkívül ők a Szarkák voltak a meccs esélyesei. Az első negyedórában ennek megfelelően is játszottak és Shearer duplája - előbb fejjel volt eredményes, majd pár lépésről passzolt a kapuba - megadta az alaphangot.

Válaszként Neuville tiezengyesből szépíthetett volna, de Given hárította a kísérletet. Tíz perccel a vége előtt aztán a harmadik gólját is megszerezte Shearer, ő nem hibázott büntetőből. Dyert akadályozták szabálytalanul a vendégvédők.

Lényegében az első félidőben el is dőlt a meccs sorsa, a második játékrész formalitássá silányult. A németek Babic révén szereztek még egy gólt, ám mindez csak szépségtapasz volt, hiszen a tavalyi BL-döntős már biztosan kiesett.

Jegyzőkönyv
Inter-Barcelona 0-0
Newcastle-Leverkusen 3-1
G: Shearer (4., 11., 36.)
Az állás: 1. Barcelona 10 pont, 2. Inter 7, 3. Newcastle 6, 4. Leverkusen 0.
A következő játéknap, március 11.: Inter-Newcastle, Barcelona-Leverkusen

B-csoport: Totti régi önmagát idézte

A Roma három vereséggel kezdte a második kanyart, és amennyiben a Valencia ellen is alulmaradnak Capello tanítványai, akkor a hátralévő meccsektől függetlenül búcsút inthetnek a sorozatnak. A múlt héten szerencsétlen góllal kaptak ki a spanyoloktól, jó hír volt azonban, hogy Totti játékra jelentkezett.

És ha már a karmester ott volt a pályán vezényelt is. Két gólt lőtt, az elsőt Candela szöglete csúsztatásból, a második szerencsésebb volt, mert Cafú beadása után ugyan állítás nélkül lőtt a jobb sarokba a tizenegyes pontról, de ez egy lecsúszott lövés volt.

Nem sokkal később pedig Emerson is betalált, Totti passzát értékesítette. A Valencia védelme negyedóra alatt szedett össze három gólt, így igen közel került ahhoz, hogy elveszítse hazai veretlenségét, noha amióta a sorozat létezik, még nem kapott ki otthonában. A Roma legszebb napjaira emlékeztetett, Totti különösen nagy kedvvel futballozott.

Az Ajax nagy meglepetésre pontot rabolt az Arsenal otthonából, így hát megfelelő önbizalommal várhatta a meccset Ronald Koeman csapata, még akkor is, ha tudják, hogy az angolok a kontrajátékban kivételes klasszisok.

Az első félidőt nagy taktikai csata jellemezte, Henry és Vieira ugyan helyzetbe került, de a román kapus, Lobont menteni tudott. A másik oldalon Ibrahimovicsnak voltak villanásai, mint ahogy második félidő elején is a svéd center veszélyeztetett.

A játék a folytatásban is kiegyenlített volt, mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, ám a győztes találatot egyik gárdának sem sikerült bevinnie. Igazságos döntetlen született.

Jegyzőkönyv:
Valencia-Roma 0-3
G: Totti (24., 30) és Emerson (36.)
Ajax-Arsenal 0-0
Az állás: 1. Arsenal 6 pont, 2. Ajax 6, 3. Valencia 5, 4. Roma 3.
A következő játéknap, március, március 11.: Arsenal-Roma, Ajax-Valencia


  • Eladnék
  • Hírek