Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Névre szóló jegyek a balhésabb meccsekre

2003.02.27. 16:47
Újabb lehetőséggel próbálkozik a Magyar Labdarúgó Liga, a stadionokban eluralkodó erőszak ellen. Ezentúl csak névre szóló jegyekkel lehet menni a problémásabb meccsekre. Hogy ezt hogyan ellenőrzik, talán még maguk sem tudják.
A tradicionálisan problematikus élvonalbeli bajnoki meccsekre mostantól a vendégcsapatok hívei a Magyar Labdarúgó Liga közvetítésével és személyi adataik regisztrálásával, valamint egy "jó magaviseletet" ígérő nyilatkozat alárásával válthatnak csak jegyet.

"Hogy egy konkrét példát említsek: a március 8-iki nyitó fordulóban sorra kerülő FTC-Újpest összecsapásra 450 belépőt kapnak a vendégszurkolók, ezeket mi vesszük meg a Fraditól és adjuk tovább a Megyeri úti érdeklődőknek - tájékoztatta a kezdeményezés részleteiről az MTI-t Dénes András, az MLL kommunikációs munkatársa. - A névre szóló jegyek tovább nem értékesíthetőek, azok harmadik személy általi felhasználása vagy felhasználási kísérlete a jegy azonnali érvénytelenítését vonja maga után."

A liga irányítói nem titkolják, hogy az új és szokatlan módszerrel gyakorlatilag a hiányzó beléptető rendszereket akarják helyettesíteni. Bíznak abban, hogy a hosszadalmasnak és bonyolultnak látszó megoldást megértéssel fogadják a sportág barátai, és belátják, hogy a botrányok lehetőség szerinti elkerülése érdekében kerül bevezetésre.

Aki megszegi a szabályokat, az - elvileg biztosan, gyakorlatilag talán - azonosítható és felelősségre vonható lesz. A renitenseknek kártérítést kell majd fizetniük, és meghatározott időre kizárják őket a jegyvásárlói körből.

"Természetesen nonprofit vállalkozásról van szó, annyiért adjuk tovább a belépőket, amennyibe valójában kerülnek, de ha egy is megmarad, máris ráfizetünk" - tette még hozzá Dénes András.  • Eladnék
  • Hírek