Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Bozóky öngólt rúgott?

2003.02.28. 16:27
Többen is támadják a Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi elnökét Bozóky Imrét. Összeférhetetlennek tartják uyganis, hogy egy kiemelt civil szervezet első embereként aláírta a Terror háza védelmében született politikai hangú petíciót. Bozóky - még ha magánemberként is írta alá - megszegte az MLSZ alapszabályában foglaltakat.
Sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium. A közlemény azután íródott, hogy Dr. Bozóky Imre, az MLSZ jelenlegi elnöke aláírta azt a petíciót, mely "a Terror Háza elleni álcázott politikai támadásokra hívja fel a figyelmet".

A Nyílt levélben - melyet 296 közéleti személyiség írt alá - arra hívják fel a figyelmet, hogy a jelenlegi hatalom igyekszik ellehetetleníteni az épület működését és hogy ne engedjék lebontani a ház elhíresült pengefalát.

A GYISM közleménye:
A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium álláspontja szerint senkitől sem lehet elvitatni azt a jogot, hogy politikai - akár pártpolitikai - kérdésekben nyilvánítson véleményt. Ha a kormányzattól független szakmai szervezetek, adott esetben a Magyar Labdarúgó Szövetség közszereplői és választott tisztségviselői foglalnak állást egy párt mellett, és egy másik ellenében, nem a minisztérium, hanem a választóik, a magyar labdarúgó társadalom előtt kell elszámolniuk a politikai színezetű nyilvános fellépésükkel, ahogy a jogsértés létének vagy nem létének a kérdése is a szakma kompetenciájába tartozik. A minisztérium mindemellett őszintén reméli, hogy az MLSZ vezetőinek sportszakmai tevékenységét nem befolyásolja politikai elkötelezettségük.

A Blikkben megszólaló egykori MLSZ elnökök nem tarják helyesnek Bozóky lépését. Véleményük szerint a szövetség elnökének semlegesnek kell maradnia, és ezzel a lépésével Bozóky - még ha magánemberként is írta alá - megszegte az MLSZ alapszabályában foglaltakat.

A minisztériumban azért is lepődtek meg az elnök lépésén, mert az nemrégiben biztosította a tárcát arról, hogy ugyanúgy képes együttműködni a kormánnyal, a sportvezetéssel, mint az előző ciklusban.  • Vennék
  • Hírek