Háromgólos hátrányból állt fel a Milan

2003.03.02. 18:52
Az olasz labdarúgó bajnokság 23. fordulójának csúcsrangadóját a Juventus-Internazionale meccset vasárnap este rendezték és ezen a "zebrá" megsemmisítő háromgólos győzelmet arattak. Emellett is akadt említésre méltó esemény a játéknapon. Elég csak a Milan hazai döntetlenjét említeni az Atalanta ellen, vagy a Roma feltámadását, esetleg a Lazio újabb döntetlenjét.
A játéknap szombati meccsein sem a Parma, sem a Brescia nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyeit és mindkét gárdának megkellett elégednie a döntetlennel, asz előzetesen gyengébbnek ítélt vetélytársával szemben.

Rémálom szerűen kezdődött a vasárnap délután a Milan számára, hiszen Maldini öngóljának köszönhetően már ez első percben vezetett a vendég Atalanta. A gyorsan bekapott gól alaposan megzavarhatta Inzaghiékat, hiszen félóra elteltével már három gól volt a bergamóiak előnye, miközben Rivaldo még büntetőt is hibázott.

Még az első félidőben sikerült a szépítés, a második negyvenöt percben pedig hatalmas iramot diktált a hazai gárda és mindent egy lapra téve támadott. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Inzaghi második és Tomassi találatával sikerült egyenlíteniük. A győzelmet jelentő negyedik gólt azonban már nem sikerült megszereznie Ancelotti csapatának.

Úgy tűnik, kezd magára találni a Roma, hiszen az elmúlt hetek szenvedései után a hétközepén Valenciában győztek BL-találkozón, majd a hétvégén bajnokin nyertek Tottiék, az Empoli ellen.

Ha nem is ilyen könnyen, de nyert a Chievo is, az egyre reménytelenebb helyzetben lévő Torino ellen. A Reggina-Udinese találkozón nem csak sok gól, de hat sárga-, és egy piros lap is született a 90 perc során.

A Lazio sorozatban ötödik döntetlenjét érte el, így lassan kénytelen lesz lemondani érmes álmairól, míg a Piacenza újabb vereségével az első osztályú terveit lesz kénytelen átalakítani.

A forduló csúcsrangadójának beharangozott Juventus-Internazionale találkozón a hazaiak hamar előnybe kerültek és bő félóra elteltével növelni is tudták előnyüket. A vendégek hiába próbálkoztak, képtelenek voltak a hálóba találni, miközben a második negyvenöt percben a Juve még egy gólt szerzett. Ez azt jelenti, hogy Nedvedék három ponttal mennek az Inter és négyel a Milan előtt.

Eredmények:
Szombaton játszották:
AC Parma-Modena 1-1 (1-1)
Gólszerző: Adriano (26.), illetve Scoponi (28.)

Brescia-Bologna 0-0
Kiállítva: Bilica (45., Brescia)

Vasárnap játszották:
AC Milan-Atalanta 3-3 (1-3)
Gólszerző: Inzaghi (32., 78.) , Tomasson (69.), illetve: Maldini (1. - öngól), Rossini (27., 29.)

AS Roma-Empoli 3-1 (1-1)
Gólszerző: Totti (32.) Montella (51.), Montella (70.), illetve Di Natale (12.)

Chievo-Torino 3-2 (1-2)
Gólszerző: Pellisier (27.), Cossato (57.), D´Anna (63.), illetve: Sommese (13.), Donati (35.)

Perugia-Lazio 2-2 (2-1)
Gólszerző: Ze Maria (11. - büntetőből), Grosso (41.), illetve: Corradi (15.) Favalli (85.)

Piacenza-Como 0-1 (0-1)
Gólszerző: Amoruso (6.)

Reggina-Udinese 3-2 (2-2)
Gólszerző: Bonazzoli (3.), Di Michele (10.), Cozza (62.), illetve: Pizzaro (7. - büntetőből), Iaquinta (45.)
Kiállítva: Iaquinta (89.)

Juventus-Internazionale 3-0 (2-0)
Gólszerző: Guglielminpietro (5. öngól), Nedved (34.), Camoranesi (83.)  • Tippek
  • Bankszámla