Kiállították az egész csapatot

2003.03.03. 12:13
Brazíliában egy bajnokin a vendégcsapat - edzőstül - nem engedte elvégezni a hazaiak büntetőjét, amiért a játékvezető mind a tizenegy labdarúgót kiállította.
A labdarúgópályákon sokan sokféleképpen szoktak tiltakozni az általuk rossznak vélt játékvezetői ítéletek ellen. Vannak, akik szóban, a vehemensebb vérmérsékletűek néha tettekben adnak hangot nemtetszésüknek. Azonban a braziliai riói állami bajnokság egyik találkozóján minden eddigit felülmúló esetre került sor.

A két nagynevű együttes összecsapásán, a Bangu-Olaria találkozón - melynek semmi tétje nem volt, hiszen egyik gárda sem tudott már elődöntőt érő helyre előrelépni - a játékvezető tíz perccel a lefújás előtt, egy sokak szerint vitatható büntetőt ítélt a hazaiak javára. Ezzel nem csak a vendégcsapat játékosai nem értettek egyet, de edzőjük is hevesen reklamált.

Ez pontosan annyit jelentett, hogy a pályára beszaladva, a büntetőpontra állva megakadályozta a tizenegyes elvégzését. A csapat játékosai pedig csatlakozva mesterükhöz, felsorakoztak mellé. Jose Ezequiel játékvezető húsz percig próbálta meggyőzni őket, majd miután ezen kísérlete nem vált be, magához rendelte a vendégek csapatkapitányát és közölte vele: kiállította az egész csapatot.  • Tippek
  • Hírek