Nem kezdheti el a szezont a Vasas

2003.03.04. 22:08
A Magyar Labdarúgó Liga úgy döntött, hogy a hazai futballélet tradicionális szereplője, a korábban hatszoros bajnok és négyszeres kupagyőztes Vasas bizonytalan gazdasági helyzete miatt egyelőre nem vehet részt az NB I/B hétvégén rajtoló tavaszi szezonjában.
Szieben László, az MLL ügyvezető igazgatója kedden ismét tárgyalt az együttes képviselőivel, de mivel a liga által követelt feltételeknek a piros-kék klub nem felelt meg - lejárt tartozásaik vannak -, kezdeményezi az MLSZ-nél a Vasas játékjogának felfüggesztését.

Négy meccs után az ötödosztályba sorolják vissza a csapatot

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amíg az angyalföldiek nem rendezik adósságaikat - nyolcvanmillió forint körüli összegről van szó - és nem igazolják ennek tényét, addig a második vonal 19 csapata közül jelenleg 11. helyezett együttes nem léphet pályára. A szabályok szerint amennyiben négy találkozón nem áll ki, akkor visszaminősítik a BLSZ-bajnokságba, azaz az ötödosztályba.

Az 1911-ben alapított angyalföldi klub hatszor (1957, 1961, 1962, 1965, 1966, 1977) nyerte meg az élvonalbeli bajnokságot, a Magyar Kupában négyszer (1955, 1973, 1981, 1986) diadalmaskodott, a 2001/2002-es idény végén kiesett az NB I-ből.

A Demecser már korábban visszalépett

A Vasas a második csapat a másodosztályban, amely nem kezdheti el a tavaszi idényt, korábban a Demecser visszalépett, szintén anyagi okok miatt. A Diósgyőr is gondokkal küszködik, de a borsodiak indulhatnak, jóllehet az első meccsük könnyen elmaradhat, hiszen a Vasassal mérkőznének.

Két élvonalbeli csapatnál sem volt sokkal kedvezőbb a helyzet a télen, hiszen a Siófok és a Dunaferr is jelentős adósságokkal küszködik, ám a két klub tartozása feltehetően még nem lejárt, vagyis átütemezhető, így megkaphatták az indulási jogot.

Iványi lemondó

Iványi Károly, a Vasas labdarúgócsapatát működtető kft. ügyvezető igazgatója természetesen csalódottan vette tudomásul, hogy az MLL az együttes játékjogának felfüggesztését kéri.

- Úgy érzem, ha a liga egy kicsit megértőbb, lehetővé vált volna, hogy a tavaszi szezonban is játszhassunk - mondta az MTI érdeklődésére. - Mindig optimista vagyok, de a kialakult helyzetben úgy gondolom, hogy a következő hetekben sem tudunk majd megoldást találni a problémákra.  • Tippek
  • Bankszámla