Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Kis magyar perverzió

2003.03.06. 11:06
Na végre - sóhajtanak fel a magyar foci bajnokságot még mindig figyelemmel kisérő mazochisták - kezdődik a bajnokság. Újra láthatjuk az aranylábúak esetlenkedését, alattomos rugdalásait, lehet megint gyűlölködve ordibálni, kergetőzni az ellenfél szimpatizánsaival. A bajnokság végeredményét közben Várszegi Gábor dönthetné el, ha akarná, és szolidabb koncentrációs gyakorlattal ki lehet találni, hogy Várszegi mit akar. Az Index utánajárt, ki milyen előjelekkel várja a tavaszi szezont.
Várszegi-művek

A jelenlegi legerősebb kerettel bíró Ferencvárosnál nyíltan felvállalták, a cél: a bajnoki cím és a kupagyőzelem. Ennek érdekében sikerült megtartani Gerát és Lipcseit, valamint szerződtették még a tél elején Sowunmit, majd Kiss Gy. és Zováth is átigazolt Dunaújvárosbó. Az alapcsapatból csak Gyepes kénytelen hosszabb időt kihagyni (súlyos sérülése miatt), így a fradisták jó okkal reménykedhetnek a mindig sikeres tavaszi hadjáratban.

A második helyen álló MTK-nál ahogy már megszokhattuk nem történt jelentős változás, mindössze a Hapoel Tel-Avivtól szerződtetett 24 esztendős brazil, Welton Silva jött a Hungária körútra, és sikerült "megtartani" a fél világot próbajáték címszóval beutazó örök tehetséget, Ferenczi Istvánt.

Lilák

Az Újpestnél a játékos keretben nem, történt jelentősebb változás (csak Kunzo és Poljakovics távozott) azonban a háttérből több államilag odarendelt szponzor lelépett, így már nincsenek is olyan irigylésre méltó helyzetben a lila-fehérek. A UTE játékosállománya alapján így is reális célkitűzés a dobogó, és ha ez összejönne, akkor a nemzetközi szerepléshez csak azt kell kiszurkolniuk, hogy valamelyik előttük végző együttes nyerje a Magyar Kupát. (Amire egyébként ugyancsak minden esélyük megvan, miután az MTK és az FTC is kupa-elődöntőt játszik).

Magyar vidék bajnokai

A jelenleg legjobb pozícióban tanyázó vidéki csapatban, a Debrecenben sem történt jelentősebb változás, mindössze Kerekes szerződött Kínába, a védelem erősítésére azonban érkezett Éger Dunaújvárosból. A hajdúságiak is jó eséllyel pályázhatnak a nemzetközi szereplést jogosító helyre, amely esetükben lehet a harmadik (nagy csata várható az Újpesttel) de a kupagyőzelem is.

Nyáron nem sokan vették komolyan kupaindulást jelentő első két helyre szóló győri terveket, de ősszel váratlanul belehúzott az ETO. Ezek után azonban ellehetetlenítették azt a Tamási Zsoltot, aki lerakta egy jó csapat alapjait, majd visszahozták az alkalmatlanságát már többször bizonyító Varga Zoltánt és bábunak mellé Csertői Aurélt. Ilyen körülmények között az első hat közé kerülés is bravúrnak számítana.

Magyar tenger bajnoka

Érdekes helyztben van a Siófok, ahol pénz nincs - bár Sallói menedzser nagyon sokat ígért a szezon elején - van viszont jó edző (Csank) és viszonylag megbízható játékos keret is. Ennek ellenére minimum kétséges magyar játékosoknál arra apellálni, hogy tisztességből és becsületből játsszák végig a szezont. Véleményünk szerint bravúrnak számítana amennyiben sikerülne megtartani helyüket a felső házban.

Magyar tavaly bajnoka

A tavalyi bajnok Zalaegerszegnél sem volt nagy játékos mozgás (Ilics és Budisa elment, érkezett Szabó Zoltán és Bardi) ennek ellenére hatalmas csalódás lenne, he nem kerülnének be a felső házba. A célkitűzés a dobogó, ehhez azonban több mint bravúr kellene. Meglepő, hogy bár komoly szponzor áll a csapat mögött, mégsem igazoltak komoly játékost a télen, holott több csapatból is "előnyösen" szerződtethettek volna.

Az alsó ház csapatai közül a Sopron helyzete tűnik a legszilárdabbnak. Komjáti András együttesében több változás történt, hiszen Komóditól és Pergertől megváltak, helyettük azonban érkezett Balaskó és Bagoly a Dunaferrtől, valamint Lambulics és Lazics az MTK-tól.

Kiesőjelöltek

Székesfehérvárott a legjelentősebb változás a a Vidi kispadján történt, ahol Várhidi Péter helyét Bicskei Bertalan foglalta el. A játékoskeret is megújult, hiszen érkezett a bolgár Palejkov, a román Vochin, valamint Szabó Tibor a Fraditól, Kóczián a Dunaferr-től és Kunzo Újpestről. Ezek után meglepő lenne, ha fehérváriaknak komoly problémát okozna a bentmaradás.

Dunaújvárosból a télen kilencen távoztak az alapcsapatból, mindössze az örökifjú Lengyel és a kapus Bita maradt. Az ő feladatuk lesz, hogy a főként ifikre épülő csapatot bent tartsák az első osztályban. A többi kiesőjelölt erősítését is elnézve, ez szinte lehetetlennek tűnik.

A szerény költségvetésű - ám mindig időben fizető - Békéscsaba csendesen készült a tavaszi szezonra. Még külföldi edzőtáborra sem futotta, ám ennek ellenére bíznak benne, hogy sikerül meghosszabbítaniuk első osztályú tagságukat. Nagy összegben nem fogadnánk rájuk.

A jelenleg utolsó helyen tanyázó Kispestnél volt a legjelentősebb változás a holt szezonban. Több mint egy csapatnyi, szám szerint 13 új játékos érkezett. Azonban nem biztos, hogy a mennyiség egyenes arányban van a minőséggel. A játékosokon kívül új tulajdonos (Kovács Attila), új edző (Őze Tibor) új erőnléti edző (Schobert Norbert) és a meccsek előtt új show-mester (Lagzi Lajcsi) érkezett.