Debrecen - Ferencváros 2-0 (1-0)

2003.03.12. 20:50
A Debrecen hazai pályán legyőzte a listavezető Ferencvárost. A vendégek szinte végig enerváltnak tűntek, szinte semmit nem tudtak elővillantani az Újpest ellen látott teljesítményükből.
Metsző hidegben, rossz talajú pályán rendezték a forduló rangadóját. A találkozó elején egyik csapat sem mert nekiesni a másiknak, és a sok szabálytalanság sem segítette kialakulni a folyamatos játékot.

a hazaiak jóval aktívabbnak tűntek, többet bírtokolták a labdát, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk Szűcs kapuja előtt. Bő negyedórányi játék után Tököli a hálóba lőtt, Kassai játékvezető azonban Kriston lesállása miatt érvénytelenítette a találatot. (Itt jegyzendő meg, hogy bár ennél az esetnél igaza volt a játékvezetőnek, rengeteg hibával vezette a mérkőzést. Ebben "remek partnerei" voltak a roppant indiszponált partjelzők is.)

A 33. percben góllá érett a hazaiak mezőnyfölénye. Habi emelt középre balról, érkezett Dombi, aki nyolc méterről pont Szűcsbe fejelte a labdát, akiről az egyedül érkező Ilie elé pattant a labda, kinek nem okozott gondot 10 méterről a kapu jobb oldalába bombáznia.

A gól után aktívabb lett a Fradi de nem sikerült egyenlítenie. A második játékrészben hátránya ellenére sem lett aktívabb Garami József együttese, a kapuig még eljutottak, ám ott hiányoztak a "játszani tudó játékosok (Gera, Penksa). A debreceniek könnyedén őrízték előnyüket, és a lefújás előtt tíz perccel szerencsével növelni is tudták azt.

Jobb oldali beadás után Dragóner kezére pattant a labda és a jogos büntetőt Éger a bal sarokba bombázta. Három perccel később Kriston tört be a tizenhatoson belülre, ám amikor ellőhette volna a labdát, hatalmas lyukat rúgott.  • Tippek
  • Bankszámla