Emőke
-4 °C
9 °C

Kirúgták az edzőt és az egész csapatot

2003.03.12. 13:38
A mexikói bajnokság egyik legpatinásabb csapata, a Cruz Azul nemcsak edzőjét, Mario Carrillot menesztette, hanem valamennyi játékosát is a gyenge szereplés miatt.
A queretárói Cruz Azul - magyarul kék kereszt - nagy reményekkel kezdte az idei, január tizenkettedikén kezdődő bajnoki szezont, ám nyolc forduló elteltével eddig nem sikerült megszerezniük a három pontot. Ötször döntetlenül játszottak, háromszor pedig alulmaradtak, így a húsz csapat közül mindössze kettőt voltak képesek megelőzni.

Két vb-t megjárt játékosa van a klubnak

A gárda szakvezetője, Mario Carrillo január végén még úgy nyilatkozott, hogy korántsem aggódik a csapat miatt, mert előbb-utóbb mindenképpen kilábalnak a válságból. Az elöljárók türelme azonban eddig tartott, ám nemcsak a trénernek, hanem egyidejűleg valamennyi játékosnak felbontották a szerződését.

A 2001-ben a Libertadores Kupa fináléjába bekerült együttes legnevesebb játékosa a világbajnokságon is szereplő Palencia, és az uruguayi csatár, Abreu, akik pillanatnyilag meglehetősen formán kívül játszanak.

Jövedelemcsökkentés

A futballisták természetesen nem kerülnek az utcára, de az eredeti szerződésükben szereplő jövedelmüknek csupán töredékét fogják megkapni az idény végéig. Persze akinek nem tetszik a lépés jogi úton keresheti az igazát, ám idén már nem léphet pályára.