Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

MTK Hungária - Kispest Honvéd 2-1 (1-1)

2003.03.12. 19:51
A hazaiak két gyors góllal kezdték mindkét félidőt, és ez elégnek bizonyult a Kispest ellen. A hajrában hiába támadott többet a vendéggárda nem sikerült egyenlítenie. Az MTK győzelmével átvette a vezetést a tabellán.
Alaposan belekezdett az MTK, hiszen már a 4. percben előnybe került a Kispest ellen. Illés a lesre apelláló védők közül remekül emelt Juhászhoz, aki átvette a labdát, majd a tizenhatoson belülre érve a kapu jobb felső sarkába bombázott.

A gól jót tett a találkozónak, hiszen így a vendégek sem állhattak be a kapujuk elé rombolni, hanem támadniuk kellett. Ennek ellenére messze nem a nagy iram jellemezte a találkozót, a legkomolyabb kispesti lehetőségre bő félórát kellet várni, ekkor egy kapu előtti kavarodás után a hazai védők az utolsó pillanatban kivágták a labdát.

A félidő lefújása előtt nem sokkal végül szépíteni tudott a Kispest. Tóth kirúgása után Fedor megcsúsztatta a labdát, Torghelle lefutotta Eleket, majd 16 méterről a kapu bal oldalába bombázott.

A második félidőt ugyanúgy kezdte a hazai gárda, mint az elsőt - góllal. Czvitkovics pontos középre adását Silva a kaputól mintegy öt méterre belsőzte a hálóba. Most azonban továbbra is támadásban maradtak Illésék, ám nem sikerült növelniük előnyüket.

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Torghelle "szokásos" ámokfutásának köszönhetően Horváthot kényszerűségből kellett lecserélnie Egervári edzőnek. A Kispest többet támadott a hajrában, de mezőnyfölényét nem sikerült gólra váltania.