Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Videoton - Sopron 3-2 (1-1)

2003.03.12. 19:22
Az előző fordulóban gólzáporos győzelmet aratott csapatok mérkőzésén az aktívabb hazaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.
A hazaiak kezdtek aktívabban, ám az első komolyabb lehetőség mégis a Sopron előtt adódott. Egy szöglet után Végh rosszul mozdult ki, Tóth fejelhetett, de a védők még a gólvonal előtt tisztázni tudtak. Bő negyedórányi játék után aztán megszerezte a vezetést a Videoton.

Szabó Tibor beívelése után Balaskó rossz helyre fejelte ki a labdát, melyet Pomper 19 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. Továbbra is támadásban maradtak a fehérváriak, a nagy kedvvel játszó Dvéri remek labdákkal tömte a csatárokat, akik azonban a legnagyobb lehetőségeket is kihagyták.

A 44. percben például Szabó Tibor elől Majoros az utolsó pillanatban mentett, majd az ellentámadásból szépített a Sopron. Balaskó kiszorított helyzetből lőtt kapura, Végh csak kiütni tudta a labdát, melyet Lazicsnak nem volt nehéz öt méterről a kapuba helyeznie.

A második negyvenöt perc első nagy helyzetét a szél hozta össze, amikor Somogyi mentését veszélyesen fújta vissza a soproni kapura, ám Farkas bravúrral menteni tudott. A 66. percben ismét előnybe került a Vidi. Dvéri ellen szabálytalankodtak a kaputól 20 méterre. A szabadrúgást a sértett végezte el, aki jobbal a jobb alsó sarokba lőtt.

Hét perccel később Szalai már kétgólosra növelte a Bicskei-csapat előnyét, így Tóth Mihály 84. percben szerzett gólja csak a szépítésre volt elég. A lefújás előtt Balaskó megszerezhette volna a döntetlent jelentő találatot is, de Végh bravúrossan védte a soproni középpályás szabadrúgását, így otthon tartva a három pontot.