Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Figo Scolarit bírálja

2003.03.13. 18:23
Éles vita robbant ki Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Luis Figo között. Figo ugyanis nem híve annak, hogy honosított játékosok legyenek csapatban.
A Real Madrid sztárja azt kifogásolta, hogy a brazil szakvezető meg akarja hívni keretébe honfitársát, Decót, aki a héten kapta meg az állampolgárságot.

Figo: nem vagyok híve a honosításnak

"Én döntöm el, hogy ki játszik a csapatomban, senki más" - fogalmazott Scolari. "A harmadosztályból is bárkit beválogathatok. Meghívhatok 17 éves tehetséget és 45 esztendős veteránt. Az én dolgom. És ha valakinek nem tetszik a módszerem, az ne játsszon nálam. A kapu nyitva áll mindenki előtt: ki is lehet menni."

"Nem vagyok híve a honosításnak" - reflektált minderre Figo. "Ezek a fiúk értik a himnusz szövegét, de nem tudják miről szól."

A madridiak klasszisa mellett Rui Costa, az AC Milan középpályása sem támogatta a kapitány elképzelését. Scolari, a világbajnokságon aranyérmes brazilok kapitánya november 28. óta irányítja a portugál válogatottat. A szakvezető annak idején nem vette figyelembe Decót akkori csapatánál. A csatár 1999 óta szerepel az FC Portóban.