Klaudia
-4 °C
2 °C

Lövöldözés a békítő tárgyaláson

2003.03.17. 09:46
Igazi dél-amerikai hangulatban zajlott a Newell's Old Boys és az Independiente szurkolóinak békítő ebédje: beszólás, lövöldözés, rendőrség. Egy szurkolót életveszélyes állapotban szállították kórházba.
Argentínában békítő ebédre hívták össze a két nagy vetélytárs, a Newell's Old Boys és az Independiente labdarúgócsapatainak szurkolóit. A két együttes bajnoki mérkőzése előtt rendezett fogadás célja az volt, hogy enyhítse a táborok közötti feszültséget.

A békítő-show azonban nem a várt eredményt hozta. Egy ideig mindenki visszafogta magát, ám egy szerencsétlen beszólás után egyre durvább hangnemben kezdték el egymást sértegetni a felek.

Végül előkerültek a fegyverek és ha már kéznél voltak, több lövés is eldördült. Az egyik szurkoló - akiről nem derült ki melyik együttes szimpatizánsa - olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy életveszélyes állapotban szállították kórházba. Rajta kívül "csak" öt könnyebb sérültje van a békítő ebédnek.

A pisztolypárbajnak a kivonuló rendőrök vetettek véget. A békítés után megrendezett találkozó amúgy 2-2-es döntetlenre végződött.