Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Kiesett az Arsenal a BL-ből

2003.03.19. 23:03
Az utolsó két csoport küzdelmeivel befejeződnek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntői. Az A-csoportban a már továbbjutott Barcelona a Newcastle vendégeként is győzni tudott, miként az Inter Leverkusenben. A B-jelű kvartettben a játéknap kezdetekor még mind a négy együttesnek reális esélye volt a továbbjutásra. Ez végül a Valenciának és az Ajaxnak sikerült, hiszen mindkét együttes megelőzte a nagy favorit Arsenalt, és a Romát.
A-csoport:

Az Inter úgy utazott Leverkusenben hogy a biztos továbbjutáshoz győznie kell. Ennek megfelelően támadólag is lépett fel, noha soraiból olyan támadók hiányoztak, mint Vieri, Crespo, Recoba vagy Batistuta.

A németek csak a szép búcsúban reménykedhettek, de a tartalékos Inter ellen így sem tudtak fölénybe kerülni. Sőt. Szűk tíz perccel a játékrész vége előtt Martins Obafemi révén megszerezte a vezetést az itáliai csapat.

A második játékrészre több cserével próbáltak frissíteni a németek, ám ennek ellenére sem tudtak megújulni, és komoly helyzetig sem jutottak. És hogy teljes legyen a szomorúságuk, Emre Belözoglu a lefújás előtti pillanatokban még betalált. A tavalyi BL-döntős így szerzett pont nélkül esett ki a nyolcaddöntők után.

A Newcastle továbbjutási álmai csak úgy válhattak valóra, ha megverik a már továbbjutott Barcelonát és az Inter, nem nyer Németországban. Ennek megfelelően az angolok a kezdő sípszótól kapujukhoz szögezték a katalán csapatot, de gólt nem tudtak Valdes kapujába találni.

Amikor pedig a spanyolok kijöttek a szorításból, több veszélyes kontrával kísérleteztek. A második félidőben is hatalmas nyomás alatt tartották az angolok a spanyol kaput, de a várva várt gól nem született meg. Nem úgy a túloldalon, ahol a 60. percben Kluivert, majd a 75.ben a brazil Motta is betalált, megmutatva miért is a Barcelona nyerte ezt a csoportot.

Eredmények:
Leverkusen - Internazionale 0-2 (0-1)
Gólszerző: Martins (36.), Emre (90.)

Newcastle - Barcelona 0-2 (0-0)
Gólszerző: Kluivert (60.), Motta (75.)

A csoport végeredménye:
Barcelona 16 pont
Internazionale 11
Newcastle 7
Leverkusen 0

Továbbjutott: Barcelona, Internazionale

B-csoport:

A Roma-Ajax meccsen a hazaiak számára csak a győzelem jelenthetett továbblépést, ám ehhez a csoport másik találkozóján nem szabad nyernie a spanyol gárdának. Rémálom szerűen kezdődött az olaszok számára a találkozó, hiszen a vendégek már az első percben betaláltak van der Meyde révén.

A bekapott gól után mindent egy lapra téve kezdtek el rohamozni a Delvecchio-Cassano csatárkettőssel felálló rómaiak. A nagy nyomást a 24. percig bírták a hollandok, ekkor Candella átadását Cassano lőtte Lobont hálójába.

A második negyvenöt percben hiába támadott szinte végig a Roma, a fiatal Ajax stabilan védte kapuját, így megszerezve a számára oly fontos továbbjutást jelentő egy pontot.

A legjobb nyolc:
Milan, Internazionale, Juventus, Real Madrid, Barcelona, Valencia, Manchester United, Ajax.
Az angol bajnokságban élen álló Arsenal valenciai vendégszereplése alkalmával a hazaiak sérülés miatt nélkülözni kényszerültek Killy Gonzalest. Vehemens vendég rohamokkal kezdődött a mérkőzés de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani Henryék.

Miután az angolok próbálkozásait kivédekezték, már a hazaiak is többszöt jutottak el az ellenfél kapujáig. A lefújás előtt tíz perccel az argentin Aimar álompasszát a norvég Carew lőtte 16 méterről a bal alsó sarokba.

A második félidőben egy sokkal támadóbb szellemű Valencia jött ki a pályára és mégis az Arsenal szerzett Henry révén gólt. Ám a hazaiak nem törtek össze és az 57. percben Vicente bal oldali beadását Carew akrobatikus mozdulattal fejelte az Arsenal kapujába.

A folytatásban is nyílt sisakkal rohamozott mindkét együttes, ám több gól már nem született - amiben jelentős szerepe van a 70. percben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett - Canizaresnek. Az eredmény azonban már nem változott, így a sokak szerint a végső győzelemre is esélyes Arsenal - melynél nem titkolt célkitűzés volt a BL elhódítása - elbúcsúzott a további küzdelmektől.

Eredmények:
Roma - Ajax 1-1 (1-1)
Gólszerző: Cassano (23.), illetve Van der Meyde (1.)

Valencia - Arsenal 2-1 (1-0)
Gólszerző: Carew (34., 56), illetve Henry (49.)

A csoport végeredménye:
Valencia 9
Ajax 8
Arsenal 7
Roma 5

Továbbjutott: Valencia, Ajax