Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Real-Manchesterrel kezdődnek a BL-negyeddöntői

2003.03.21. 12:50
A címvédő Real Madrid talán a legnehezebb ellenfelet kapta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Raúlék ugyanis a Manchesterrel játszanak. A Milan az Ajaxszal, az Inter a Valenciával, a Juve a Barcelonával csap össze.
A Bajnokok Ligájában szerda este alakult ki a legjobb nyolc mezőnye, és a lebonyolítás szabályainak megfelelően a csoportok első helyezettjei nem találkozhatnak egymással, és az azonos kvartettből továbbjutókat sem húzhatják össze.

Hector Cúper egykori csapata ellen

A svájci Nyonban péntek fél egykor kezdték a negyeddöntők - már egyenes kiesésben folytatják az érdekeltek - sorsolását, és a slágermeccsekre garancia volt, hogy a Juventus, az Inter és a Real is második helyen biztosította a helyét.

Elsőként a címvédő Real Madrid kapott ellenfelet - valamennyi második helyezett pályaválasztóként kezd -, mégpedig a Manchester Unitedet. A második párba az Inter az Arsenalt kiütő Valencia került. (A meccs pikantériája, hogy az Inter argentin edzője, Hector Cúper korábbi csapatával játszik.) A harmadik páros az Ajax és a Milan lett, ebből adódóan a negyedik a Juventus és a Barcelona. (Az első meccseket április 8-9-én, míg a visszavágókat 22-23-én játsszák, az elődöntők időpontjai: május 6-7., illetve 13-14.)

A négy között megint összejöhet a Real-Barca

Az izgalmaknak ennyivel azonban még nem volt vége, hiszen egyidejűleg döntöttek arról is, hogy az első és a negyedik pár győztese találkozik egymással az elődöntőben, vagyis amennyiben a Real és Barca továbbmegy, akkor már a négy között összecsapnak, csakúgy, mint tavaly. Kikövetkeztethető, hogy a második és a harmadik pár győztese játszik majd a négy között, azaz egy Milan-Inter rangadó is összejöhet.

A sorsolás annak ellenére, hogy nem volt irányított, a három-három olasz illetve spanyol csapat elkerülte egymást.

A két portugál elkerülte egymást az UEFA kupában

Az UEFA Kupában már a legjobb négy között tartanak, és a sorshúzás értelmében a skót Celtic a Bovaistát fogadja, míg a Lazio a hatalmas idegenbeli bravúrral továbbjutó Portót.