Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Debrecen - Kispest 3-2 (2-0)

2003.03.22. 20:47
A Debrecen megérdemelten győzött a néhol durván játszó Kispest ellen, egy magyar viszonylatban jónak számító mérkőzésen.
Villámgyors debreceni támadásokkal kezdődött az összecsapás. A tizedik percben Dombi passzolt Bajzáthoz, aki remekül adott középre, de Dombi fejese nem jelentett túl nagy gondot Tóth kapusnak. Hét perccel később azonban már vezetett a Loki.

Böőr indította pazar labdával Iliét, aki a felezővonalról indulva végigvezette a labdát a Kispest térfelén, majd 16 m-ről a léc alá lőtt. A folytatásban is támadásban maradt a hazai gárda, ám Tóth többször is bravúrral hárított.

A félidő lefújása előtt nem sokkal növelte előnyét a Debrecen. Selymes baloldali szöglete után a védők közül kibújó Bajzát 4 m-ről a hosszú sarokba csúsztatta a labdát. A fordulás után nem sokkal - ám annál váratlanabbul - szépített a Kispest. Balog ívelte előre a labdát a félpályáról, a debreceni tizenhatos bal oldali sarkánál Hamar érkezett és fél fordulattal kapásból a bal felső sarokba emelt.

Nem tarthatott sokáig a kispesti öröm. Öt perccel később Ilie baloldali szöglete után Sándor egyből visszapasszolta középre a labdát, amit Szekeres közelről a léc alá vágott. Magyar viszonylatban jó színvonalú mérkőzésen már mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, ám a kispestiek nem adták fel.

Bárányos jobboldali beadása után Hercegfalvi 12 m-ről lőtt, labdája megpattant Torghellén, s így került a kapu jobb oldalába. Azonban egyenlítésre már nem volt idő és a játék képe alapján nem is lett volna megérdemelt a kispesti pontszerzés.