György
14 °C
24 °C

Újpest - Békéscsaba 2-0 (1-0)

2003.03.22. 20:13
Roppant gyenge színvonalú mérkőzésen a fővárosi lila-fehérek megérdemelten győzték le, a szinte csak a védekezéssel törődő Békéscsabát.
A hazai lila-fehérek ezúttal nem akartak abba a hibába esni mint legutóbbi Megyeri úti találkozón, amikor lebecsülték a Siófokot és a végén örülhettek az egy pontnak. Nekiestek a csabaiaknak, sorra vezették támadásaikat, a kapu előtt azonban többnyire rossz megoldást választottak.

Az első vendéghelyzetre a 22. percig kellett várni, ekkor Tóth György lőtt az oldalhálóba. A 36. percben egy gyors hazai akció végén megszerezte a vezetést az Újpest. Kovács szerzett labdát, Fartkashoz játszott, aki a baloldalon futó Tokody elé játszott, a válogatott támadó pedig tíz méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát. Ennyi volt az első félidő. . .

A második negyvenöt percre még inkább visszavett az amúgy is roppant gyenge iramból a két együttes. A csabaiak továbbra is szinte csak a védekezéssel törődtek, az újpestiek pedig nem tudták feltörni a vendégvédelmet.

Bő órányi játék után végül sikerült feltörni a békési védelmet. Ismét Farkas adta a gólpasszt, ezúttal Rósának, aki 14 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot. A roppant gyenge színvonalú találkozón megérdemelten győztek a hazaiak.