Videoton - Dunaferr 3-0 (2-0)

2003.03.22. 17:21
Sokak szerint a Fejér megyei rangadó előtt csak egy volt kérdéses: hány góllal nyer a remek formában lévő Videoton az alaposan megfiatalított Dunaferr ellen. Nos azok tippeltek jól, akik háromgólos különbséget vártak.
A hazaiak rögtön a mérkőzés elején az újvárosi fiatalok tudtára adták, hogy itt, ma csak a tisztes vereségért harcolhatnak, a pontszerzésre szemernyi esélyük sincs. Mindössze öt percre volt szüksége Bicskei Bertalan együttesének arra, hogy előnybe kerüljenek. Jobb oldali szöglet után Terjék csúsztatott, középen érkezett Korsós, aki a kapu közepébe fejelte a labdát.

A hazaiak sorra vezették támadásaikat, de komolyabb helyzetbe nem tudtak kerülni a lelkesen harcoló vendégvédők között. Az újvárosiak, egészen a 40. percig megtudták óvni kapujukat a góltól. Ekkor egy újabb szöglet után azonban Terjék a kaputól öt méterre már képtelen volt hibázni.

A második negyvenöt percben még nagyobb lett a Videoton mezőnyfölénye, újabb gólt azonban csak a 70. percben sikerült elérniük. Ekkor Pomper 20 méterről lőtt szabadrúgása ellen volt tehetetlen az egyébként jól védő Bita.

A meccs öszképe alapján elmondható, hogy a Videotonnak nem volt szüksége minden fortélyát bemutetnia, így is könnyedén győzte le az ezúttal roppant indiszponáltan játszó Dunaferr-t.  • Tippek
  • Bankszámla