Zalaegerszeg - Ferencváros 1-1 (0-0)

2003.03.22. 17:39
A bajnoknak komoly téttel bírt az összecsapás, hiszen egy esetleges vereség akár a felső házba kerülésbe is kerülhetett volna. Ettől a csúfságtól végül a megszűnt(?) Vasasból igazolt Gyánó 92. percben szerzett gólja mentette meg a zalaiakat a Fradi elleni.
A vendég ferencvárosiak kezdtek aktívabban, ám hiába alakítottak ki több helyzetet is Turi kapuja előtt Tököliék, képtelenek voltak a kapuba találni. Az első hazai "helyzetre" jó 25 percet kellett várni, ekkor Egressy szögletére Szűcs rosszul mozdult ki, de így is megmenekült kapuja a góltól.

A félidő második felében már jobban játszott a hazai gárda, ám a kapura ők is veszélytelenek voltak. A félidő utolsó lehetősége Tököli előtt adódott, aki alig lőtt a kapu mellé.

A második játékrész első felében mindkét együttes próbálkozott - eredménytelenül. A legnagyobb zöld-fehér helyzet Szamosi nevéhez fűződik, aki olyan sután nyúlt bele egy labdába, hogy az majdnem a saját kapujába hullott.

Ebben a negyvenöt percben sokkal jobb teljesítményt nyújtott mindkét együttes és ez a találkozó végén gólokban is megnyilvánult. A 83. percben Lipcsei a Penksától kapott labdát lőtte tizenhét méterről a jobb alsó sarokba, majd amikor már mindenki a meccs végét jelző hármas sípszót várta, Urbán lőtt kapura és a védőkről lepattanó labdát Gyánó lőtte néhány méterről a kapuba.

Negyvenöt percnyi "játszadozás" után a második félidőben már néha igazi futballt is láthattak a nézők az igazságos döntetlennel zárult találkozón.  • Tippek
  • Bankszámla