Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Megsérült a lengyelek legjobb csatára

2003.03.25. 13:11
Lágyéksérüléssel bajlódik a legjobbjáanak tartott lengyel csatár, a nigériai származású Emmanuel Olisadebe, és elképzelhető, hogy nem játszik szombaton a magyarok elleni Eb-selejtezőn. A gyomorpanaszokkal kórházba szállított Dragóner Attila állapota javul, szerdán már edzhet.
Érzékeny veszteség érte a szombati Eb-selejtezőre készülő lengyel válogatottat, Emmanuel Olisadebenek lágyéksérülésével. A Panathinaikosz csatára nem lépett pályára a Joannina elleni bajnoki találkozón sem, és elképzelhető, hogy a Magyarország elleni selejtezőn se fog.

Dragóner szerdán már edzhet

A lengyel lapok szerint a válogatott nagyon megérezné a rendkívül gólerős Olisadebe hiányát, aki közismerten jól tud együttjátszani a krakkói Zurawskival. A Przeglad Sportowy című sportlap szerint Pawel Janas szövetségi kapitány kénytelen lesz Marcin Kuzbát vagy Andrzej Niedzielant pályára küldeni helyette.

Jó hír ugyanakkor a magyar válogatott számára, hogy a hétfő este gyomorpanaszokkal kórházba szállított Dragóner Attila állapota javul. Az FTC védője kedden délelőtt átesett a még szükséges orvosi vizsgálatokon, és délután valószínűleg csatlakozhat a Tatán készülő kerethez. Gellei Imre szövetségi kapitány szerint Dragóner szerdán már újra edzhet.

Ötszáz forintot tettek eddig a magyar csapatra

A mérkőzés esélyeivel kapcsolatosan amúgy a lengyel válogatott a favorit. A Totomix (a lengyel tippmix) tájékoztatása szerint a fogadók több mint 90 százaléka a lengyel válogatott győzelmére teszi pénzét. A fogadóirodánál - a Przeglad Sportowy tudósítása szerint - hétfő estig összesen 9 zloty (körülbelül 500 forint) értékben fogadtak csak a vendégekre.

A Profesjonal minden zlotyra 1,58-at fizet, ha a vendéglátók nyernek. A döntetlen nyereményszorzója 3,5, a magyar győzelemé 4,9 (a magyar tippmix szokás szerint gyengébb, de összeségében a magyar válogatottnak kedvezőbb oddsokat ajánl: 1:1,5 a lengyel siker, 1:3 a döntetlen és 1:4 a magyar győzelem).