Béla
13 °C
27 °C

Háborúellenes futballsztrájk

2003.03.25. 14:07
A francia válogatott világbajnok középpályása, Robert Pires sztrájkra készül a háború miatt, a német Bundesliga-edző, Ewald Lienen pedig valamennyi csapatot felszólította, hogy a háború befejezéséig ne lépjenek pályára.
Háborúellenes nyilatkozatot tett az Arsenal francia középpályása, Robert Pires. A '98-as világbajnok csapat tagja kijelentette, hogy sztrájkolni tervez az iraki háború miatt.

Nem tagadta, hogy egyetért miniszterelnökével, Jacques Chirackal, aki a kezdetektől fogva elutasította az amerikai beavatkozást Irakban. Pires ugyan az Arsenálban kisebbségben maradhat véleményével, hiszen az angolok háborúpártiak, de jó eséllyel csatlakozhatnak hozzá honfitársai, Henry, Wiltord, Viera, Cygan és Wenger, a csapat edzője. Az Arsenal kedd este FA-kupelődöntőn lép pályára a Chelsea otthonában , akkor kiderül, hogy Pires beváltja-e fenyegetőzését.

Piresnél is határozottabb véleményt mondott a Bundesligában a kiesés ellen küzdő Mönchengladbach trénere, Ewald Lienen. Ő egyenesen valamennyi kollégáját és az összes Bundesliga-játékost sztrájkra szólította fel. Lienent három hete nevezték ki a Mönchengladbach élére, azóta négy mérkőzésből hét pontot szereztek (megverték a Hamburgot és a Dortmundot is), úgyhogy az esetleges szünet nem jönne jól a csapatnak.