József, Bánk
-6 °C
0 °C

Michalczewski a futballhuliganizmus ellen

2003.04.10. 13:19
Dariusz Michalczewski, a profi ökölvívás félnehézsúlyú klasszisa nyugalomra inti a lengyel labdarúgó-szurkolókat, s azt szeretné, ha soha többé nem lenne halálos áldozata a különböző táborok rivalizálásának.
"Véletlenül hallottam a wroclawi verekedésről, amelynek során meghalt az Arka Gdynia egyik rajongója. Nagyon fájdalmasan érintett az ügy, s remélem, hogy ez nem ismétlődik meg" - mondta a WBO világbajnoka, Erdei Zsolt klubtársa. -"Bízom abban, hogy a tragédia elgondolkoztatja a fiatalokat, s végre megszűnnek az értelmetlen botrányok, s eltünik a gyűlölet a sportból."

Március 30-án verekedés tört ki a Slask Wroclaw-Arka Gdynia lengyel bajnoki labdarúgó-mérkőzés alatt a két csapat szurkolói között az utcán. Az összetűzésnek egy halálos áldozata és három súlyos sebesültje van.

A vizsgálat szerint a két tábor telefonon beszélte meg a stadionon kívüli "meccset", amely tragédiával végződött. A huligánok az őket szétválasztani igyekvő rendőröket kövekkel dobálták meg.

A dulakodók közül egy a kórházban belehalt sérüléseibe, három társa túl van az életveszélyen. A hatóság 120 személyt őrizetbe vett.