Béla
12 °C
27 °C

Fegyelmi vizsgálat a Spanyol Labdarúgó Szövetségben

2003.04.11. 14:31
Pénzügyi szabálytalanságok miatt a legfőbb spanyol sporthatóság fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a labdarúgószövetség ellen és felfüggesztette a szervezetnek járó ötmillió eurós támogatás folyósítását - írta az El País című újság pénteki számában.
A szabálytalanságokat részletezve a lap nevén nevezi az eljárás okozóit. A szövetség elnöke, Ángel María Villar tudtával és beleegyezésével ugyanis a sportág irányításában részt vevők közül Juan Padrón gazdasági elnökhelyettes, José María Castillón adminisztrátor, Antonio Borrás elnökségi tag és Juan Espino alelnök arra használta fel a különböző válogatottak külföldi szerepléseit, hogy hozzátartozóikkal luxusutakat tegyen.

Jártak Új-Zélandban (1997 novemberében 24 ezer euróért), Belgiumban és Hollandiában (2000-ben 49 ezer eurót költve), Argentínában (2001, 18 ezer euró), Finnországban, Észtországban és Oroszországban (szintén 2001-ben, a szövetség 86 ezer eurójából), valamint Koreában, Japánban és Kínában (tavaly, 150 ezer eurós költséggel). A benyújtott számlákon elsőosztályú repülőjegyek, luxusszállodák, gépkocsibérlések, szafárik, helikopterutak, tolmácsok és idegenvezetők alkalmazásának, múzeumbelépők és koncertjegyek költségei szerepelnek.

Juan Antonio Gómez Angulo, sportügyi államtitkár az ügy kapcsán arról nyilatkozott, hogy már február 15-én eldöntötte a szövetségnek idén járó állami támogatás felfüggesztését, a befagyasztás addig tart, amíg a vizsgálat le nem zárul.

Az El País szerint az ügy veszélyezteti Villar és az elnökség több tagjának pozicíóját.