Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Platini megreformálná a BL-t

2003.04.14. 12:13
Minden idők egyik legnagyszerűbb francia játékosa Johansson visszavonulása után szívesen lenne az UEFA első embere és "hatalmánál fogva" azonnal megreformálná a legrangosabb európai kupasorozatot. Egyenes kieséses rendszer, mindenki kénytelen lenne elutazni akár Máltára vagy Grúziába.
Michel Platini kijelentette, hogy Lennart Johansson visszavonulása után az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke szeretne lenne és alaposan megváltoztatná a Bajnokok Ligája lebonyolítását.

- Egy olyan kupaküzdelmet szeretnék, amelyben 256 csapat indulna és a résztvevők az első perctől kezdve kieséses rendszerben vetélkednének - mondta a 47 éves egykori kiváló francia játékos, aki tagja az UEFA és a FIFA végrehajtó bizottságának is. - Ma a BL egy olyan üzlet, ahol a kis kluboknak nem jut szerep. Minél több mérkőzésre kerül ugyanis sor, annál biztosabb, hogy a sztárcsapatok diadalmaskodnak.

Platini elképzelései szerint az UEFA minden tagországa legalább egy együttessel képviseltetné magát az új sorozatban.

- A teniszben is pályára lép a világranglista éllovasa bármely játékos ellen, akit kisorsolnak ellenfeléül. Így a Bayern Münchennek is játszania kell Máltán, vagy Grúziában. Az elmúlt tíz évben csak 32 városban rendeztek BL-találkozókat, ez kevés, így nem lehet növelni a sportág népszerűségét.

Johansson elnöki megbízatása 2006-ban jár le, Platini ezt követően szeretné átvenni az UEFA irányítását.