Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Debrecen-MTK 6-1

2003.04.15. 19:49
Jóllehet az MTK szerzett előnyt a Magyar Kupa elődöntőjében, ám a folytatásban a Debrecen szétzilálta az egyébként is összeomló Egervári-csapatot. Harmadszor döntős a Loki, ellenfele a BKV-Ferencváros összecsapás győztese lesz.
A Debrecen számára a tavasz legfontosabb mérkőzésére került sor a Magyar Kupa keddi elődöntőjében, hiszen amennyiben legyőzik az MTK-t, akkor hatalmas lépést tesznek a nemzetközi kupaszereplés felé.

Czvitkovics szép góllal szerzett vezetést az MTK-nak

A meccs elején a Debrecen némiképp megilletődötten kezdett, a fővárosiak ki is használták ezt az indiszponáltságot, és az első félóra előtt Czvitkovics szép gólt lőtt tizennyolcról. Nem erőből rúgta meg a labdát, hanem belsővel csavart a jobb sarokba.

A Debrecen ezek után rákapcsolt valamelyest, és egy szöglet után Sándor elé került a labda, aki az alapvonal közeléből középre adott - a labda átszállt Hajdu felett -, a jól érkező brazil védő, Flavio Pim fél méterről fejelt a léc alá.

Dombi lőtte előnybe a Lokit

A fordulás után már jól játszott a Debrecen, és ennek meg is lett az eredménye. (A szünetben Szentes Lázár cserét határozott el, és az enervált Sumudicát lehozta a pályáról.) Dombi tíz méterről lőtt a kapuba, majd egy védelmi hiba után a védőként kezdő, de csatárrá avanzsáló Kiss Zoltán passzolt hat méterről a bal alsóba.

Bajzát két gólja volt a kegyelemdöfés

Az MTK-nak momentumai sem voltak a folytatásban, míg a másik oldalon Sketiani szép átvétel után - Zavadszky csak kereste a labdát - lőtte ki a hosszú sarkot. A kegyelemdöfést Bajzát adta meg a kék-fehéreknek, hiszen a becserélt támadó előbb egy csellel két védőt csapott be, rávezette a labdát Hajdura, és az alsó sarokba bombázott. Az utolsó percben okos fejessel állította be a végeredményt.

A Debrecen harmadszor került a fináléba, és eddigi két szereplését sikeresen zárta.