Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Olasz győzelmek a Bajnokok Ligájában

2003.04.22. 20:50
Valenciában már a hetedik percre gólt lőtt mindkét csapat, és a hazaiak ugyan később a győztes találatot is megszerezték, de idegenben lőtt góljával az Inter jutott az elődöntőbe. Barcelonában a második félidő elején szerzett vezetést a Juve, aztán egyenlítettek a hazaiak. Később kiállították Davids-t, de a hosszabbítás utolsó perceiben mégis az olaszok lőttek újabb - továbbjutást érő - gólt. A Juventus nagyon taktikusan játszott, de a Barcelona érdemelt volna győzelmet.
Barcelona - Juventus 1-2 (1-1, 1-1, 0-0)
(összesítésben 2-3)

gól: Xavi (66.) illetve Nedved (57.), Zalayeta (116.)

Barcelona: Bonano - Reiziger, Frank de Boer, Patrik Andersson (Mendieta, 64.), Puyol, Xavi, Luis Enrique, Overmars, Motta Saviola, Kluivert
Juventus: Buffon - Ferrara, Tacchinardi, Montero, Del Piero (Tudor, 82.), Nedved, Camoranesi (Birindelli, 46.), Di Vaio (Zalayeta, 46.), Zambrotta, Thuram, Davids

2. perc: Saviola teljesen egyedül fejelhetett az ötösről, de pár centivel a kapu fölé bólintott.

3. perc: Di Vaio teljesen egyedül vehetett át egy előreívelést a Barcelona tizenhatosán belül, de elcsúszott, így Bonano az utolsó pillanatban menthetett.

14. perc: Saviola lefordult Thuramról a Juve tizenhatosánál, majd balról éles szögből és ezért erőtlenül lőtt, Toldo így könynedén hárthatott.

15. perc: Del Pierro jól vett át egy beívelést, majd hat méterről megpróbálta a kugró Bonano mellett a hosszú sarokba csavarni, de a hazaiak kapusa jól zárta a szöget.

19. perc: Overmars felvágásáért Zambrotta kapott sárgát.

20. perc: Montero pont ugyanazon a helyen (a vendégek tizenhatosától kicsot balra) és pont ugyanúgy vágja fel, pont ugyancsak Overmarst. Ő is sárga lapot kapott.

28. perc: Kluivert cselezgetett három Juve védő között, míg végül Thuram felrugta. A szabadrugást Motta tökéletes helyről (szemből, húsz méterről) lőtte alig pár centivel mellé. Buffon nem mozdult rá.

39. perc: Kluivert középre fejelt labdáját röviden szabadította fel Davids, a labda így visszakerült a nyag helyzetben álló holland támadó elé, aki azonban elég béna mozdulattal lőtt mellé.

41. perc: Camoranesi szögletére Ferrara robbant be középen, és hét méterről alig fejelt fölé.

43. perc.: Kluivert próbált meg átvenni egy keresztbeívelt labdát a Juve tizenhatosán belül de Thuram részben testtel részben kézzel elsodorta. Simán tizenegyest lehetett volna adni érte, de Poll, az angol bíró továbbot intett.

47. perc. Luis Enrique három remek csellel elment Montero mellett, és már csak Buffonnal állt szembe hat méterre a Juve kapujától, de mellé csavart. A meccs eddigi legnagyobb helyzete volt.

53. perc: Davids körömpasszával Nedved léphetett be a Barcelona tizenhatosára és három hazai védő között, tizenkét méterről Bonano kapujának bal alsó sarkába lőtt. (0-1)

57. perc: Nedved huszonötről bombázta a bal felsőre, Bonano látványos vetődéssel öklözte ki a labdát.

66. perc. Luis Enrique adott be a jobb oldalról, Thuram pont középre fejelte ki, és az érkező Xavi tizenöt méterről, kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-1)

73. perc: Davids - aki korábban már kapott egy sárga lapot - nagyon keményen vágta fel Luis Enrique-t a középkörben. Pool magához hívta a holland középpályást, de nem állította ki csak szóban figyelmeztette.

75. perc: Luis Enrique törlesztett: a Barcelona tizenhatos vonalától balra kaszálta el Davids-t. Sárga lapot kapott.

79. perc: Eddig bírta Davids. Mendietával szembeni szabálytalan (bár ezúttal nem túl durva, inkább csak rossz ütemű) belépője után kiállította a bíró.

90. perc: Az utolsó percekben nagyon nyom a Barcelona, de eddig nem jutott el komolyabb gólhelyzeteig.

Hosszabbítás

92. perc: Saviola két szép csellel ment el a bal oldalon, majd úgy tűnt, hogy beível. A labda azonban veszélyesen csavarodott a léc alá, és Buffon csak az utolsó pillanatban kapcsolt, de aztán kitenyerelte.

94. perc: Tacchinardi is sárgát kapott, miután a középpályán felvágta Lousi Enrique-t.

105. perc: Zambrotta tizenegyes gyanús belépőjén kívül komolyabb megrázkódtatás nélkül úszta meg a Juventus a hosszabbítás első felét. Nyom a Barcelona.

116. perc: Miközben tényleg folyamatosan nyomott a Barcelona, Birindelli elment a jobb szélen. középre ívelt, és a teljesen egyedül érkező Zalayeta tizennégy méterről kapásból a kapu jobb oldalába helyezett. (1-2)

Valencia - Internazionale 2-1
(összesítésben 2-2, továbbjutott az Internazionale)

gól: Aimar (7.), Baraja (51.) illetve Vieri (5.)

Valencia: Cañizares - Ayala, Carew, Baraja, Angulo, Sánchez, Marchena, Vicente Rodrígue, Carboni (Fábio Aurélio, 80.), Aimar (Mista, 84.), Réveillère
Internazionale: Toldo- Cordoba, J. Zanetti, C. Zanetti, Crespo, Di Biagio (Okan, 75.), Dalmat, Materazzi, Gamarra, Pasquale (Adani, 46.), Vieri (Recoba, 32.)