Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Sarlós András az Újpest új edzője

2003.04.28. 17:43
A várakozásoknak megfelelően Sarlós Andrást, az Újpest FC fiókcsapataként működő másodosztályú Fót eddigi trénerét nevezték ki az nb1 negyedik helyén álló Újpest vezetőedzőjének. A klub egykori sikeres játékosa a felkérést megtiszteltetésnek tekinti, de nehéz a szíve.
Sarlós András, az NB I/B-s Fót labdarúgócsapatának eddigi vezetőedzője lett az Újpest éléről távozott Szabó András utóda- jelentette be Lukács Ferenc, a lila-fehér klub tulajdonosa hétfő délután. Az új tréner megbízatása az idény végéig szól.

A lila-fehér együttest augusztus 30-a óta irányító Szabó András szombaton éjszaka, a Debrecentől hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereség után jelentette be, hogy az elmúlt hetek gyenge szereplése miatt lemond posztjáról.

Az ötvenedik születsénapját egy hónappal ezelőtt ünneplő tréner 1971-től tizennégy éven át játszott Újpesten. A lilák legendás csapatával hatszor nyert bajnokságot, háromszor kupát, sőt 1974-ben BEK-elődöntőben is szerepelt.

"Megtiszteltetés" és "nehéz szív"

"Megtiszteltetés számomra, hogy az Újpest vezetőedzője lehetek. Itt húztam le 26 évet, mint labdarúgó, illetve utánpótlás edző. A szakmában sok tapasztalatot szereztem, amelynek birtokában igyekszem a hátra lévő mérkőzésekre a legjobb tudásom szerint felkészíteni a játékosokat' - nyilatkozta a frissen kinevezett edző az Újpest hivatalos honlapjának.

A másodosztályban jelenleg tizenkettedik helyen álló csapatáról ugyancsak meghatottan beszélt Sarlós: "Nehéz szívvel hagyom ott a kis csapatomat, a Fótot, ahol nagyon jó volt dolgozni. Nem volt könnyű döntés részemről ez a váltás, hiszen egyelőre még bizonytalan, hogy a bajnoki idény után mi lesz a sorsom".