Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Visszatért Olaszország rémálma

2003.05.06. 09:40
A hétvégén egy másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen visszatért a pályára a botrányhős ecuadori játékvezető, Byron Moreno, akit hazájában tavaly szeptemberben 20 mérkőzésre tiltottak el. A kocka-fejü sporttárs "legemlékezetesebb" alakítását a tavalyi világbajnokságon nyújtotta, amikor jelentős szerepet vállalt az olaszok kiesésében, a házigazda koreaiakkal szemben.
A bírót azután büntették, hogy a Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót a 103. percig vezette, pont addig, amíg a hazaiak meg nem szerezték győztes góljukat. Tette ezt úgy, hogy előtte "mindössze" 6 perces hosszabbítást jelzett.

A visszatérés: hat sárga, egy piros lap és egy büntető

A helyi lapok jelentései szerint Moreno a tőle megszokott keménységgel és energiával dirigálta az Universidad Catolica-Andaz Octubrino találkozót, amelyen hat sárga és egy piros lap mellett egy büntetőt is megítélt.

A dél-amerikai játékvezető először a vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a Korea Köztársaság-Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasi hosszabbításban szerzett találatát - ami az európaiak továbbjutását jelentette volna -, majd nem sokkal később kiállította Tottit. Végül "segítségével" a vendéglátók kerültek a negyeddöntőbe.

Gazdagság, eltiltás, felmentés

A japán Sukan Bunsu című lap szeptemberben arról írt, hogy Moreno nem sokkal később vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

A bírót botrányai miatt november 8-án a FIFA is eltiltotta - ekkor Moreno jelezte, hogy befejezi pályafutását -, majd januárban a nemzetközi szövetség elfogadta a fellebbezését és felmentette.