Elemér
-1 °C
10 °C

Real Madrid - Juventus 2-1

2003.05.06. 20:29
A Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén megérdemelten nyert a címvédő világválogatott a második félidőben nagyon taktikusan, de nem túl látványosan játszó Juventus ellen. Nem dőlt el semmi.
Mindkét szakvezető változtatott az előzetesen megadott összeállításokhoz képest. A Realban Flavio Conceciao helyett Morientes, a Juventusban Camoranesi helyett Birindelli kezdett. Zuhogó esőben játszanak a csapatok.

8. perc: Helguera hatalmas hibája után Trezeguet került remek lövőhelyzetbe a madridiak tizenhatosán belül, de lövése megpattant Roberto Carloson és így elkerülte a kaput.

16. perc: Zidane húszméteres szabadrúgását Buffon megdöbbentő bravúrral tenyerelte ki a jobb alsóból.

23. perc: Perceken át beszorította ellenfelét a Real Madrid, és miután a Juvének nagy nehezen sikerült átlépnie a félpályát megszerezte a vezetést a hazai csapat. A vendég tizenhatos előtt Ronaldo és Morientes kényszerítőzött, a visszakapott labdával a brazil aranylabdás egyedül léphetett be a tizenhatosra, és Buffon mellett a kapu bal oldalába lőtt. (1-0)

25. perc: Nedved a tizenhatos vonaláról lőtt, Casillas könnyedén védte.

30-35. perc: A madridiak továbbra is uralják a játékot, de újabb komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A Juventus játékosok közül hárman is sárgalapot kaptak, könnyen emberhátrányba kerülhetnek.

41. perc: Zidane a Juventus tizenhatosán belül zseniálisan cselezte magát a bal szélre, majd keresztbe emelt Buffon felett, de a labda elszállt az érkező Ronaldo előtt.

44. perc: Ronaldo passza után Morientes került hatalmas gólhelyzetbe, de tizenegy méterről, estében a kapu fölé emelt.

45. perc: Teljesen váratlanul egyenlített a Juventus. Del Pierro már a Real tizenhatosán belül kapott labdát, megpróbálta kapura tűzni, de a labda Saldago combjáról Trezeguet elé pattant, aki a kaputól hat méterre simán lekezelhette, és mielőtt a hazai védők megmozdultak volna a kapuba lőtt. (1-1)

50. perc: A térdsérülése miatt lábát húzó Ronaldo helyett Portillót küldi be Vincente del Bosque.

53. perc: Figo balról vezette keresztbe a labdát, majd húsz méterről kevéssel a kapu fölé lőtt.

63. perc: Del Pierro szögletét a rövid saroknál álló Zambrotta fejelte alig fölé.

68. perc: Tudor beadását Del Pierro tíz méterről, a kapunak háttal állva fejelte pár centivel a jobb kapufa mellé. Most jobb a Juventus.

69. perc. Roberto Carlos a baloldalról élesen lőtt keresztbe a Juve kapuja előtt, a rövid sarok előtt Zidane, a hosszúnál Portillo maradt le centikkel.

73. perc: Jobboldali szöglet után egy vendégvédő kifejelte a labdát, de pont a kaputól húsz méterre álló Roberto Carlos elé. A Real balhátvédje mellel maga elé tette, majd tizennyolcról a bal alsó sarokba bombázott. A lövés pillanatában legalább négy madridi támadó állt lesen, a partjelző be is intette, de Hauge bíró megadta a gólt. (2-1)

90. perc: Figo játszotta tisztára magát a tizenhatos jobb sarkánál, majd ballal a hosszú sarok felé csavart, de Buffon látványos vetődéssel kiütötte a labdát. Amit azonban ismét megszerzett a hazai csapat, így Roberto Carlos balról újra beadhatott, a rövid saroknál érkező Helguera nagy helyzetben mellé pördített.

Bajnokok Ligája elődöntő (első mérkőzés)
Real Madrid - Juventus 2-1 (1-1)
Santiago Bernabeu, 78 000 néző
vezeti: Hauge (norvég)
Real Madrid: Casillas - Míchel Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos - Figo, Makelele, Zidane - Morientes (Solari, 79.), Guti, Ronaldo (Portillo)
Juventus : Buffon - Thuram, Ferrara, Iuliano (Pessotto, 46.), Zambrotta - Birindelli, Tudor (Camoranesi, 80.), Conte, Nedved (Di Vaio, 82.) - Del Piero, Trezeguet
gól: Ronaldo (23.) , Roberto Carlos (73.) illetve Trezeguet (45.)
sárgalap: Birindelli (29.), Iuliano (30.), Zambrotta (35.), Conte (57.) Ferrara (79.)