Franciska, Fanni
-5 °C
7 °C

Beckham és van Nistelrooy Manchesterben marad

2003.05.07. 10:24
A holland Ruud van Nistelrooy annyira elégedett jelenlegi csapatával, hogy élete végéig szeretne Manchester Unitedben játszani. Ugyancsak Észak-Angliában marad a United legnagyobb sztárja, a Real Madriddal hírbe hozott David Beckham. Sőt, ha az angol bajnoki címet visszahódító klub tervei megvalósulnak, akkor ősztől csatlakozhat hozzájuk Patrick Kluivert is.
A Manchester United labdarúgó-csapata egy fordulóval a bajnokság vége előtt már megnyerte a Premier League küzdelmeit. A világ leggazdagabb klubjánál azonban az ünneplés közben is a jövő évi erősítéseken dolgoznak.

Az egyik legnagyobb fogás minden bizonnyal a világ legjobban kereső játékosának, David Beckhamnek a megtartása. Az angol válogatott csapatkapitánya kijelentette: hiába foglalkozott a sajtó az elmúlt hetekben folymatosan madridi szerződtetésével, továbbra is Manchesterben fog játszani.

Van Nistelrooy: Életem végéig Manchester

Ugyancsak maradni akar Manchesterben, méghozzá élete végéig Ruud van Nistelrooy, a csapat holland válogatott támadója. Nistelrooy két éve 18 millió fontért igazolt a Unitedhez a PSV Eindhoventől . (Pontosan mutatja, hogy már akkor is milyen értékes játékosnak tartották, hogy térdsérülése miatt egy egész évet vártak rá).

Van Nistelrooy azóta visszahozta vételárát, hiszen eddig százszor játszott Ferguson csapatában és ezalatt összesen 79 gólt szerzett. "Már nem szeretnék más csapatban szerepelni, a Manchesterrel viszont mindent meg akarok nyerni!" - mondta a támadó.

Kluivert: Menjek vagy maradjak?

Van Nistelrooy éppen ezért az egyik fő támogatója annak az ötletnek, hogy a csapat szerződtesse válogatottbeli társát, Patrick Kluivertet. A Barcelona jelenlegi támadója azért fontolgatja búcsúját a katalánoktól, mert csökkenteni akarják fizetését és többek között őt okolják, a csapat idei gyengébb szerepléséért.

Hivatalosan eddig még nem tárgyalt a két klub, pedig Kluivert szerződésében van egy olyan pont, hogy fizetés csökkenés esetén olcsóbban távozhat, még szerződésének lejárta előtt. A támadó árát jelenleg (a korábbiakhoz képest lenyomott összegek mellett) 7 millió fontra (2,4 milliárd forintra) becsülik, ami nem megoldhatatlan feladat a Manchesternek. Kluivert azonban még maga sem tudja, hogy menjen vagy maradjon.

A Barcelonának ugyanakkor minden fillérre szüksége van, hiszen a klub idén fennállásának legsúlyosabb pénzügyi hiányával zárja a futballidényt. A már lemondott, de csak a bajnokság végén távozó Enric Reyna elnök is elismerte, hogy a deficit a pontvadászat végére valószínűleg eléri az 55 millió eurót (13,5 milliárd forintot). Ez azért is figyelemreméltó, mert a tizenhatszoros spanyol bajnok össztartozása egy hónapja még csak 36 millió volt.