Tamás
-7 °C
8 °C

Egy év tíz hónapot kapott Bácsi Sándor

2003.05.08. 14:52
Jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság Bácsi Sándor egykori válogatott futballistát és egyik vádlott-társát "kábítószerrel történő visszaélés" miatt csütörtökön.
Bár másodfokon öt hónappal súlyosították Bácsi Sándor tavaly februárban első fokon kiszabott szabadságvesztését, a focistának várhatóan nem kell börtönbe vonulnia, mert korábban, az eljárás során, már egy év hat hónapot töltött előzetes letartóztatásban.

Bácsi Sándor korábban azzal védekezett, hogy csak saját fogyasztásra tartott kábítószert és már le is szokott róla. Az eljárás adatai szerint az évekkel ezelőtt kábítószerfüggő elsőrendü vádlottól egy, a hatóságokkal együttműködő spicli vásárolt heroint. Az ezután nyomban megtartott házkutatáson előkerültek a vételárként átadott, a rendőrség által előzetesen megjelölt bankjegyek, továbbá 0,92 gramm heroin, azaz kevesebb, mint egy átlagos heroinista napi adagja.

Több vádlott-társa azonban Bácsira nézve terhelő vallomást tett, és tanúk is azt állították, hogy 30 000 forintért lehetett tőle, illetve vádlott-társától egy pakettet, azaz 0,2 grammnyi herointartalmú port vásárolni.

Az ítélet szerint Bácsi terjesztői tevékenységet folytatott, de nem tekínthető olyan felsőszintű kábítószer- kereskedőnek, aki már nincs is közvetlen kapcsolatban a fogyasztókkal.