Kázmér
-2 °C
15 °C

Beckham kastélyt vásárolt Dél-Franciaországban

2003.05.09. 13:54
A világ legjobban kereső futballistája egy, az egyéniségéhez méltó kastélyt vásárolt St. Tropez-től nem messze. A 34 szobás úszómedencés luxusvilla szomszédai sem, akárkik, hiszen a közelben található Elton John, Tina Turner és George Michael "nyaralója" is.
Az angliai "Beckingham Palace" után most már "Beckham Chateau" is van: David Beckham, a Manchester United 28 éves labdarúgó csillaga és felesége, a 29 éves Victoria - egykori Spice Girl - luxusvillát vásárolt Dél-Franciaországban 2,25 millió euróért, azaz bő félmilliárd forintért.

A provence-i Bargemonban lévő kastélynak a Daily Mail című brit lap értesülése szerint 34 szobája van, úszómedence, szökőkút és kápolna tartozik hozzá. A XIX. századi épületegyüttest száz hektár kiterjedésű rét, erdőség és szőlők veszik körül. A St. Tropez-ből autón fél óra alatt elérhető birtok új tulajdonosai, David és Victoria nem tudnak franciául, aminek általában nem örülnek a franciák.

Napi 10 és fél millió forintos kereset
Beckham évi 15 millió eurót - több mint 3.6 milliárd forintot - keres, igaz ebbe beleszámítanak a futballból és a reklámokból származó bevételeket. Ez napokra lebontva azt jelenti, hogy az angol válogatott játékosa naponta 30 ezer fontot, vagyis majdnem tíz és félmillió forintot keres.

Bargemon polgármestere azonban lelkesen üdvözölte a vásárlás hírét. Beckhamék Bargemonban nyaralva közel kerülnének jó barátjukhoz, Elton Johnhoz, aki 75 kilométerre lakik a kastélytól. A közelben luxusvillája van még Tina Turnernek, George Michaelnek, Joan Collinsnak és a Spice Girlök egykori menedzserének, Simon Fullernek - áll a dpa jelentésében.